Szórakozz és bulizz az ÚJ PIK-ben!

Szerző • 2014-06-08 • Család, Egyéb, EU, Fejlesztések, Hírek, Könnyű, Kultúra, Művészet, Programok, Sport, SzórakozásHozzászólások (0)2171

Új emelet, bővült és látványos közösségi terek, akadálymentesített közlekedés, modernebb építészeti arculat. Kívül és belül is megújulva várja a látogatókat 300 milliós beruházásból elkészült Pestszentimrei Közösségi Ház, azaz a PIK ház.

PIK, a kerületiek bázisa

A földszint-tetőtér beépítésű közösségi ház (PIK) több évtizede szolgálja a kerületrész lakosságát, hiszen 1943-tól a közösség kulturális életének egyik központja. A 200 férőhelyes ház a fiatalok kedvelt szórakozóhelye, ahol bálok, színházi estek és koncertek vagy kiállítások várják a látogatókat. A PIK a felújítást és a szolgáltatóházzal való összevonást, bővítést követően megduplázódó alapterülete révén a településkép egyik meghatározó elemévé vált.

PIK_501_utca

Új, modern, fiatalos

Emeletráépítéssel bővültek a közösségi terek, a korábbi 1320 m² terület helyett csaknem 1930 m² áll az összekapcsolt épületben a vendégek rendelkezésére, mindez akadálymentesítve. A modernebb építészeti arculat, az új főbejárat, az akadálymentesített lépcsőház és felvonó kialakítása, valamint a belső udvar megnagyobbítása mind-mind a közösségi funkciók minél jobb kihasználása és elérhetősége érdekében történt.

A Boczkó Építészeti Iroda által tervezett PIK minimál stílusban épült újjá. A letisztult színek és formák mellett az épületet összekötő üvegfolyosó varázsolja izgalmassá a belső teret, melyet egy, a fényeket életre keltő művészeti alkotás is díszít. Az építészek által megálmodott koncepcióba remekül illeszkedő kompozíciót a Borbás Dorka–Lukácsi László üvegművész házaspár készítette.

IMG_4664

Minden, ami szórakozás és mozgás

A PIK ház kínálatában szinte minden megtalálható, amire igényünk lehet. Érdemes ellátogatni a részletekért a www.pikhaz.hu weboldalra, ahol a pontos képzésekről, tanfolyamokról és foglalkozásokról is tájékozódhatunk.

joga

A harcművészet és küzdősportok szerelmesei az Aikido-t vagy a Kung-Fu-t próbálhatják ki, míg vázizomzat erősítésére, testformázásra vágyók az alakformáló- gerinctornával, vagy a jógával tehetnek egészségük megőrzéséért. Még a várandós hölgyekre is gondoltak a kismama jóga lehetőségével.

294f1408c1f3ae8223e7d75fe8333c7b

Akik pedig a zene és tánc segítségével vágynak mozgásra, azok a néptánc, etnobic, nosztalgia tánc, a társastánc, a salsa és a zumba kínálatából is választhatnak. A fitnesz szerelmesei a PIK Kondiban vezethetnek le, egy jó csoportos foglalkozás után.

Contract_bridge_auction_French_5-card_major_stop_card

Az elméjüket tornáztatni vágyók mehetnek bridzs klubba, informatikai foglalkozásra. De a nyugdíjasokra is gondoltak külön a programszervezők, így választható nyugdíjas klub vagy nótadélután, esetleg egy kis városi séta az időtöltésnek.

A kreatív vendégek a kertbarát klubban, a kézimunka szakkörben, kreatív kézműves klubban, vagy a kosárfonó tanfolyamon élhetik ki alkotókedvüket.

peddignad_fonas8

Persze a gyakorlati tudás sem maradhat el, így van lehetőség jogi tanácsadásra, vagy KRESZ tanfolyam elvégzésére is.

A szülőknek is érdemes körbenézni, mert szinte minden szolgáltatás megtalálható kisgyermekekre szabva is, az ovistornán át egészen a baba-dúdolóig.

Ha pedig mindenki megtalálta a magának valót, egy jó színházi programmal az egész család elégedetten zárhatja a hetet.

Zumba

Változatos programok, nyáron is!

Izgalmas nyári képzőművész tábor várja a 6-14 év közötti gyerekeket június 16-27. között hétköznaponként, 0900-1300 óra között Nagy Ernő festőművész vezetésével.

Minden nap más és más programokkal, érdekes és különleges foglalkozással találkozhatnak a gyerekek.

Az első héten lesz Fotomontázs + színestechnikák, Harmónia tanya – állatok rajzolása, olajpasztell + tus, valamint látogatás a Margitszigetre és a Szépművészeti Múzeumba.

A második hét programja is izgalmasan alakul; A fiatalok betekintést kapnak a vers illusztrációkba, vagy a linómetszés és monotípia alkalmazásába. De kirándulhatnak a Kopaszi Gátra is, illetve gyakorolhatnak akvarell festészetet a Bókay-kertben, vagy ceruzarajzolást az Állatkertben.

A tábor díja egy hétre: 8000 Ft, mindkét hétre pedig 13000 Ft

Táborvezető: Nagy Ernő (festőművész)

A kreatív kézművesség iránt érdeklődő gyerekek pedig június 23-27-ig, naponta 1000-1300 óráig,  Balog Kata vezetésével táborozhatnak. A díj 5 napra 8.000 Ft, de naponta 1.800 Ft-ért is igénybe vehető a foglalkozás.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva