Szorosabb összetartozás

Szerző • 2014-09-29 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a tizennyolcból Szorosabb összetartozás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1216

Méltó helyre került Artashes király mellszobra. Az örmény emlékparkban szeptember 22-én avatták fel a hosszú utat bejárt szobrot.

A XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat 1998-ban alakult meg a kerületben és azóta is fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy méltó megemlékezésekkel tartsa ébren honfitársaiban a haza szeretetét és megismertesse a sokszínű örmény kultúrát a magyarsággal. Nazarján Hamlet, a kerületi örménység vezetője, a nemzetiségi önkormányzat elnöke mindig is elsődleges feladatának tekintette, hogy kutassa és ápolja az örmény hagyományokat és ezeket másoknak is megmutassa, másokkal is megszerettesse.

Közreműködésének köszönhetően kerületünk már tíz éve ápol egyedülálló testvérvárosi kapcsolatokat szülővárosával, Artasattal. Munkássága révén az Uzsok téren, az Artasat Emlékparkban található a második világháborúban elesett örmény katonák emlékhelye és a Jerevánban az örmény földön elhunyt magyar hadifoglyok emlékműve. Erre emeli immár tekintetét, az újonnan felavatott mellszobor, ami az örmény történelem egyik legnagyobb királyának Artashesnek állít emléket.

Clipboard06

Az egy méter magas, közel 630 kilogrammos szobrot Vanush Safrayan örmény kőfaragó művész készítette, míg a talapzatul szolgáló kőtömb Szilágyi Mihály kőfaragó művésznek köszönhetően nyerte el végleges formáját. A szoboravatón Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház intézményvezetője köszöntötte a vendégeket. A szobrot Ughy Attila polgármester és Nazarján Hamlet, a nemzetiségi önkormányzat elnöke avatta fel.

bp18.hu, Csernai Mariann

[/su_youtube][/su_youtube]
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva