Szüreti mulatságok rajzokon

Szerző • 2017-11-14 • Hírek, Közélet Szüreti mulatságok rajzokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva642

A Kapocs Utcai Általános Iskola alsó tagozatos tanulóinak alkotásaiból összeállított Szüreti mulatságok című kiállításnak adott otthont a Városháza Galéria november elején.

A kiállítás idején színes, vidám „tapétát” kapott a polgármesteri hivatal előtere. A gyerekek nagy fantáziájáról árulkodó, száznál is több alkotás a szüret minden munkafolyamata és szereplője előtt tisztelgett.

Tanítók, tanárok és szülők óvó tekintete mellett készültek a rajzok és a szüreti dekorációba bújtatott tárgyak – mondta a megnyitón Váradiné Szép Emese, az iskola igazgatója. – Több száz alkotásból kellett a szaktanárok segítségével kiválasztani a kiállítás anyagát. Szívem szerint minden alkotásnak itt lenne a helye, ám nem lehetett a padlástérig kiállítani. Érdemes tudni, hogy a tárlatot megelőző hetet a kis művészeink a szüretelést kísérő hangulat, a munkafolyamatok tanulmányozásával töltötték.

Beszédét követően a 3.a osztály tanulói dallal, tánccal, mondókákkal bélelt „becsalogató” műsort adtak. Ritkán látható, szemnek tetsző népviseletben profi előadással lepték meg az elsősorban gyerekekből, szülőkből, nagyszülőkből és pedagógusokból álló közönséget.

bp18.hu, G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva