TAIKO: Próbálja ki a tradicionális japán dobot Ön is

Szerző • 2015-09-16 • Hírek TAIKO: Próbálja ki a tradicionális japán dobot Ön is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1438

Szeptember 25-től kezdve október 16-ig egy négy alkalmas tanfolyam keretében bárki kipróbálhatja a taikót, vagyis a japán dobot, amely évszázadokon át központi helyet foglalt el a japán kultúrában és vallásban. A szemináriumokhoz nem szükséges előképzettség és tapasztalat sem, hiszen kezdőknek szólnak.

Az eredeti japán ütős hangszereket – amiket istenfából, általában 8-10 hétig készítenek, és hagyományos szertartással áldják meg – a TAIKO Hungary Egyesület biztosítja négy alkalommal, minden pénteken, összesen nyolcezer forintért.

A TAIKO dobokról röviden

A dobok akár egy kisebb vagyont is érhetnek, állvánnyal együtt akár a 150 kilogrammosak is lehetnek, de vannak egészen kicsik is. A dobszó a puszta figyelemfelkeltésen túl az átszellemüléshez, a küzdelemre fókuszáláshoz vezető út fontos kísérőeleme, amely brutális ütemeivel és hangzásával az önkívület határáig pörgetheti fel használóját és persze a körülötte lévőket.

Kedvcsinálóként a tavalyi kezdő-workshopról készült videót ajánljuk:

Névjegy
Négy alkalmas TAIKO tanfolyam kezdőknek
Szeptember 25.; október 2.; október 9.; október 16. 18-19:30-ig.
Budapest, IV. Berni u. 1. (Újpesti Gyapjúszövőgyár területén)
Térkép: http://taiko-hungary.hu/egyesulet/kapcsolat

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1724170687811688/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva