Találkozó a további évtizedek reményében

Szerző • 2016-08-27 • Hírek, Közélet Találkozó a további évtizedek reményében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva666

Megerősítették a 2006-ban kezdődött, idén már tízéves testvérvárosi kapcsolatot Rodingban a XVIII. kerület és a bajorországi kisváros képviselői.

A további együttműködésről szóló dokumentumot Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Molnár Hajnalka, a XVIII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Franz Reichold, Roding polgármestere írta alá.

Az augusztus 4-i találkozón mindkét polgármester elmondta, hogy a jövőre nézve fontosnak tartja a kulturális kapcsolatok további elmélyítését.

A két település kapcsolata eddig is elsősorban azoknak az embereknek a barátságáról szólt, akik beszélnek németül, és ápolni szeretnék a hagyományaikat, a német kultúrát – fogalmazott a találkozóról való hazatérése után Ughy Attila.

Az elmúlt tíz évben számos látogatás, rendezvény szolgálta a XVIII. kerületi német nemzetiség és a rodingiak jó kapcsolatát.

Az orvosok tapasztalatcseréitől a különféle kórustalálkozókon át az egyházi eseményekig a cél továbbra is az, hogy megtaláljuk a közös utat, és megerősítsük a barátságunkat – mondta Ughy Attila.

Franz Reichold az elmúlt tíz évre visszatekintve kiemelte többek között a balatoni ifjúsági tábor és az ugyancsak népszerű tanév közbeni diákcsere-program jelentőségét.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva