Talán így nem is annyira fáj, hogy elmúlt a nyár

Szerző • 2019-08-26 • Hírek, Közélet Talán így nem is annyira fáj, hogy elmúlt a nyár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva418

Már az óvoda kapuinak szeptember 2-ai megnyitása előtt, augusztus 21-én benépesült egy napra Pestszentimrén a Gyöngyszem óvoda, ahol az önkormányzat óvodai játszóeszközmegújítási programja első állomásaként új eszközökkel ismerkedhettek meg az ovisok.

A korábbi nevelési év augusztus 31-ei zárása előtt, már e hónap 21-én megnyitották Pestszentimrén, a Gyöngyszem óvodában a következő évet azzal, hogy átadták az intézmény udvarán az új játszóeszközöket, amelyeket a gyerekek azonnal birtokukba is vettek.

Gajdosné Szabó Anita a gyerekek szabad levegőn való mozgásának fontosságára hívta fel a figyelmet, amihez az óvoda esztétikus és biztonságos környezetet nyújt. Az óvodavezető hozzátette: annak, hogy mivel játszhatnak a gyerekek az udvaron, mindig vannak anyagi korlátai. Ezért is köszönet illeti az önkormányzatot, hogy támogatásával most 1 millió 270 ezer forint értékű játszóeszközökkel gazdagodott az óvoda.

Ughy Attila a saját gyerekkori tapasztalatait osztotta meg, amikor annak idején a tanévkezdéskor nagy érdeklődéssel figyelte a társaival, hogy mi az, ami megváltozott, milyen újdonságok születtek az elmúlt évhez képest. A polgármester szerint ha vannak ilyen új eszközök, akkor talán nem is annyira fáj, hogy elmúlt a nyár és vége van a vakációnak.

Számunkra nagyon fontos, hogy érezzék a gyerekek az óvodákban is, hogy időről időre történnek olyan változások, mint például most a játszóeszközök gyarapodása. Ez egy kicsit mindig könnyebbé, érdekesebbé teszi az évkezdést – tette hozzá Ughy Attila.

Galgóczy Zoltán büszkeségét fejezte ki azért, mert sikerült a kerületben elindítani egy tudatos, tervszerű játszóeszköz-fejlesztési programot, aminek az első állomása a Gyöngyszem óvoda. A területért felelős alpolgármester hangsúlyozta, hogy ezen kívül további 19 óvodában készülnek el ezekben a hetekben az új játszóeszközök gyors és minőségi kivitelben.

Azzal együtt is nagy öröm a mostani fejlesztés, hogy az elmúlt években a Gyöngyszem óvodában csoportszoba-fejlesztés volt, valamint tornaterem épült, illetve ovi-focipályát is avattak – mondta Galgóczy Zoltán. A hamarosan 45. születésnapját ünneplő Gyöngyszem óvodában átadott játszóeszközök az egyensúly javítását szolgálják, amelyeket a gyerekek rögtön ki is próbáltak.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva