Táncolni a reneszánszban

Szerző • 2018-09-26 • Hírek, Oktatás Táncolni a reneszánszban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva935

A Mátyás-évhez kapcsolódóan rendeztek reneszánsz délutánt az Ady iskolában.

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek erre a rendezvényre, és hogy láthatóan remekül is érzik magukat. Tetszik, hogy a kiállított mesterműveknél elidőznek, megcsodálják az alkotásokat, és büszkén mutatják egymásnak saját kis remekműveiket. A különböző technikákkal elkészített pajzsok és zászlók pompás díszítőelemei az iskola udvarán berendezett reneszánsz térnek. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki részt vett ezen a színpompás délutánon – mondta Diráné Huszár Gertrúd a szeptember 21-én az Ady Endre Általános Iskolában tartott reneszánsz rendezvény végén.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára volt az ötletgazdája és a főszervezője annak a reneszánsz délutánnak, amelyet az önkormányzat támogatásával rendezett meg az alapítvány. Az esemény apropója az volt, hogy 2018-at Mátyás király emlékévének nyilvánította a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Ennek jegyében az alapítvány egy pajzs- és zászlókészítő pályázatot írt ki a kerületi általános iskolásoknak. A pályaműveket szeptember 21-én mutatták be az Adyban, és e köré szerveződött a reneszánsz délután. A néhány órás program rendkívül színes volt: a Musica Historica Együttes közreműködésével reneszánsz táncokat tanultak a diákok, volt íjászverseny, sportmérkőzések, szőlőpréselés, dárdahajítás, Ki mit tud? és kézműves foglalkozás, amelynek során régi mesterségek fogásait ismerhették meg a vállalkozó kedvűek. A titkár tájékoztatása szerint az eseményen összesen 180 gyerek vett részt több kerületi iskolából.

bp18.hu,

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva