Tapsviharral fogadták a Saul fia alkotóit Budapesten

Szerző • 2016-03-02 • Hírek, Kultúra Tapsviharral fogadták a Saul fia alkotóit Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva707

Tapsvihar fogadta az Oscar-díjat nyert Saul fia alkotógárdáját szerdán, a budapesti Toldi moziban tartott sajtótájékoztatón. Ott volt a film rendezője, Nemes Jeles László is.

“Elért a szívünkhöz, hogy egy emberként szorított az ország a film sikeréért” – mondta boldogan Sipos Gábor, a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjával kitüntetett Saul fia című film producere. Az eseményen kiderült, hogy a film áprilisban különleges DVD és Blu-ray kiadásban is megjelenik egy különleges hangsávval, amin az alkotók kommentárja hallgatható majd meg a film lejátszása közben.

Nemes Jeles László, a film rendezője elmondta, egy belső nézőpontot akartak bemutatni a filmben, “hogy megértsük az embert a holokausztban”. Felidézte: fontos visszajelzés volt számára, hogy Steven Spielberg filmrendező a holokauszt kollektív emlékezetének fontos filmjének nevezte a Saul fiát.

Vági Zoltán, a film történész szakértője bejelentette: a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár elindítja a Saul gyermekei programot, amely az Auschwitz-Birkenauban meggyilkolt százezer gyermek nevét szeretné felkutatni. A program fővédnökségét Nemes Jeles László vállalta.
Az idei Oscar díjátadót – amelyen 35 év után először tudott nyerni arany szobrot magyar film –, február 29-én rendezték meg. Magyar egész estés film 1989 óta nem volt még a jelöltek névsora között sem, utoljára pedig 1981-ben nyertünk Oscart a Mephistóval.

Fotó: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva