Tarlós díjakat adott át a főváros napján

Szerző • 2015-11-18 • Hírek, Közélet Tarlós díjakat adott át a főváros napján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1048

Főpolgármesterünk a főváros napjának, vagyis Budapest egyesítésének 142. évfordulóján adott át díjakat azoknak, akik tetteikkel, erkölcsi vállalásaikkal teszik gazdagabbá Budapestet. Tarlós István és az idei Pro Urbe Budapest díjazottjai között ott van Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum, a XX. és XXI.

Század Intézet főigazgatója, Keserű Ilona Munkácsy Mihály-, Kossuth- és Prima díjas érdemes művész, Jónyer István világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, Derce Tamás, a Magyar Köztársasági Érdemrend polgári tagozat tiszti keresztjével kitüntetett volt polgármester és Süllei László, a Mátyás-templom plébánosa is.

Tarlós István beszélt arról is, hogy Budapest pozitív megítéléséhez nem csak a kitüntetett személyek, de a 2010 óta hivatalban lévő városvezetés is egyre többet hozzátesz. A politikus megemlítette a 4-es metró befejezését, a 3-as metró felújításának előkészítését, a Széll Kálmán tér felújítását, a fonódó villamoshálózat építését, és a BKV folyamatos járműcseréjét is.

Díjazták továbbá a Készenléti Rendőrséget, Csisztu Zsuzsát, és a Vasas Sport Club elnökét, Doboczy Lászlót is.

A Fővárosi Közgyűlés 1991. március 21-ei döntése értelmében a főváros ünnepnapja november 17., annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

MTI Fotó: Soós Lajos

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva