Társasházi lakást 10, panelt 8 millióért is kaphatunk a kerületben

Szerző • 2015-11-11 • Hírek, Közélet Társasházi lakást 10, panelt 8 millióért is kaphatunk a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1030

A lakások árai közötti különbségekből is megfigyelhető, hogy egyre nagyobb szakadék keletkezik a főváros és a vidék között. A Jófogás.hu és a GKI Digital közös, országos iparági elemzése során kiderült, hogy ennek egyik oka, hogy az albérletárak hirtelen 20 százalékot nőttek, ezért már nem éri meg kibérelni őket annyira, mint korábban.

”Budapesten az erősödő kereslet hajtja felfelé az árakat, a növekvő árszínvonal pedig lassan ugyan, de előbb-utóbb visszahat a keresletre. Vagyis az áremelkedés a fizetőképes kereslet csökkenéséhez vezet, így hamarosan egy kisebb mértékű árkorrekcióra lehet számítani. Ez várhatóan még idén be fog következni, de annak mértékét és tartósságát egyelőre nehéz lenne megjósolni.” – mondja Palocsay-Zubor Géza, a Jófogás.hu vezetője. Budapesten a ”slágertermék” a kicsi, maximum 50 négyzetméteres lakás, ezért ezek drágultak a legjobban.

A lakástípus szerinti ár-összehasonlítások szerint az új házak átlagára tovább tudott emelkedni, míg a használt házaké a februári visszaesést követően augusztusig alig változott.
Egy másik elemzésből jól látszik az is, hogy magyarok inkább hitelt vesznek fel ahelyett, hogy albérletre költenék a fizetésük egy részét, egy helyhez kötve magukat szinte egy életre. A Balla Ingatlanirodánál összeszedték, hol, milyen lakásra számíthatunk tízmillió forintért.

”A XVIII. kerületben csak kertes, többlakásos társasházi lakásokat találhatunk ennyi pénzért, főként a Lipták, Lónyay, Rendessy, Bókay telep városrészeken. Általában akár költözhetők is, de felújított ingatlanokra nem számíthatunk ennyiért. Az ilyen társasházi lakások között akadnak önkormányzati tulajdonú szükséglakások is.” – írta kerületünkről a napi.hu.

A lap értesülései szerint tízmillió forintért a kerület határán fekvő Krepuska Géza lakótelepen egy 27 négyzetméteres, jó állapotú garzonlakásért akár már 8,9 millió forintért is elkérhetnek. Nyolc-kilenc millióért a Havanna lakótelepen is kaphatnánk 35-37 négyzetméteres, másfél szobás, átlagos állapotú panellakást, de itt is túlkereslet van, ezért az új belépőkre szinte azonnal le kell csapni.

foto: lakasfokusz.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva