Társkereső hangszerek

Szerző • 2015-10-29 • Hírek, Oktatás Társkereső hangszerek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva728

A csöppnyi szőke legényke látványos jelentkezésbe tornázta magát, elsőként kívánta megválaszolni Dinya Dávid “hangjátékvezető” indítókérdését az idei tanév első hangszerválasztóján, amely így hangzott: Mivel szólaltatjuk meg a gitárt? Jött is a határozott válasz: Vonóval!

A jó hangulat végigkísérte a 2015–16-os tanév játékos hangszerbemutató koncertsorozatának első rendezvényét a Dohnányi Ernő Zeneiskola nagytermében. Az iskola szervezésében elindított sorozat mottója: „Ha még nem tudod, hogy melyik a te hangszered, akkor mindenképpen itt a helyed!”

Az október 16-i zenei étlapon a gitár és a népzene fogásai szerepeltek. A gitározás alapismereteit Visky Dénes gitárművész-tanár, a népzene citerával és kobozzal kísért tudományát Koczka Andrea népzenetanár mutatta be. A mesterek bemutatóját meg-megszakítva egy-egy tanítvány, némi izgalommal körítve, ismert dallamokkal támogatta a „toborzó” sikerét.

A hangszerbemutatóinkra szeretettel várunk minden olyan gyermeket, aki zenét szeretne tanulni, a nagycsoportos óvodásoktól az általános iskola 2. osztályába járókig – mondta Bán Réka intézményvezető. – A közel ezer növendék hangszeres képzését nyolcvan tanár segíti.

A sorozat sikerének tudom be, hogy a korábbi átlagosan kétszázról háromszázra nőtt a jelentkező apróságok száma, de előfordul, hogy az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ugyanis az elutasítottak száma is arányosan növekszik.

A zeneiskolában hétfőtől péntekig délutánonként oktatnak. A következő felvételi vizsgára 2016 májusáig kell várni, de ezt megelőzően négy újabb hangszerbemutatót szerveznek.

A következőt már a Rózsa Művelődés Házban tartják, november 27-én. Akkor és ott a fafúvós hangszereké lesz a főszerep.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva