Tavasz az akadémián

Szerző • 2018-02-22 • Hírek, Közélet Tavasz az akadémián bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva308

Az időskori függőségekről szól a Nyugdíjas Akadémia február 24-i idei első előadása. A tavaszi szemeszter nyitányán Jászberényi József, a Zsigmond Király Egyetem felnőttképzési igazgatója, intézményvezetője arról is beszél, hogy megakadályozhatja-, illetve mérsékelheti-e a tanulás az időseket is veszélyeztető szenvedélybetegségek kialakulását

Sajnos a nyugdíjas éveikben vagy afelé közeledve sokan maradnak egyedül. Az elmagányosodás különböző függőségek kialakulásához vezethet. Ez lehet alkohol- vagy drogprobléma, de ugyanide sorolható a játékszenvedély, az internet- vagy tévésorozat-függőség is – mondta Jászberényi József.

A polgármesteri hivatal tanácstermében 9 órakor kezdődő előadáson választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy miként segít egy jó közösség – így akár egy tanfolyam közössége is – a problémák megelőzésében, illetve leküzdésében.
Az előadás előtt Ughy Attila polgármester nyitja meg a tavaszi szemesztert.

A Nyugdíjas Akadémia előadásai és tanfolyamai ingyenesek az 50 év feletti kerületi lakosoknak. Érdeklődni és a tanfolyamokra jelentkezni Port Tivadarnénál, az akadémia koordinátoránál lehet a 06-20-615-6011-es telefonszámon vagy a porttivadarne@gmail.com e-mail címen. Információk találhatók a www.bp18.hu honlapon, és a Városkép is rendszeresen hírt ad az eseményekről.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva