Taxisok verte meg egy Uber-sofört a kerületben

Szerző • 2016-01-23 • Hírek, Közbiztonság Taxisok verte meg egy Uber-sofört a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1075

Hatan vertek meg egy Uber-sofőrt a XVIII. kerületben, orrát betörték, bordája megrepedt, autóját összetörték. Támadói közül ketten taxisok, ők előzetesben ülnek – írja cikkében az index.hu.

Durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt péntekről szombatra virradóra a XVIII. kerületben, derült ki egy Facebook-posztból. Egy férfi arról számolt be, hogy fia Ubert rendelt egy XVIII. kerületi kocsma elé, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva.

Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, durván bántalmazni kezdték. Akkor sem hagyták abba, amikor a férfi a földre került. Közben az autóban is további károkat okoztak.

A rendőrséget közben kihívták, akik a helyszínre érkezve elfogták az egyik bántalmazót, majd beazonosítása után egy másikat is. A megvert sofőrt a Merényi kórházban látták el borda-, és orrtöréssel. Később saját felelősségére hazaengedték.

uber_bent

Az index.hu-nak sikerült elérnie az áldozatot, aki elmesélte, hogy kiérkezett a címre, de nem volt ott az utas, ezért megpróbálta telefonon elérni. Eközben egy részeg férfi odalépett autójához, és azt kérdezgette, elviszi-e valahová: taxisnak nézte, mivel egy régen taxiként funkcionáló sárga, de fehér rendszámos autóval volt a sofőr. Amint meglátta az Uber-alkalmazást, azonnal letörte a tükröt. A sofőr kiszállt, dulakodni kezdtek, közben többen a részeg támadó segítségére siettek, a végén már hatan rugdosták a földön fekvő uberest.

Verekedés közben eltávolodtak az autótól, aminek közben a többiek betörték az ablakait, és a karosszériája is megsérült. Sőt, még egy karkötőt is kiloptak az autóból. A sofőrt a Merényibe szállították, ahol kiderült, a taxisok eltörték az orrát, és a bordája is megrepedt. Elmondása szerint enyhe agyrázkódása is volt, végül saját felelősségére engedték haza. Azóta már volt a rendőrségen, ahol megtudta, a támadók közül ketten taxisok. Egyiküknek nemrég vették el a jogosítványát ittas vezetésért.

A rendőrség is megerősítette, hogy január 23-án 0 óra 24 perckor kaptak bejelentést, hogy a Balassa Bálint utcában egy szórakozóhely előtt többen egy férfit bántalmaznak. Két elkövetőt elfogtak és csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. Társaikat még keresik. A sérült férfit a mentők kórházba szállították.

Forrás, kép: index.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva