TEDxYouth@Budapest konferencia: hamarosan!

Szerző • 2015-10-20 • Hírek, Közélet TEDxYouth@Budapest konferencia: hamarosan! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva938

Az előadói pályázat lezárása után kiderült, hogy huszonnégy kivételes fiatal lángelme oszthatja meg gondolatait a világról a TEDxYouth@Budapest konferencián, amit november 28-án immár hatodjára rendeznek meg Magyarországon.

A TEDxYouth a TED-del (konferenciák globális sorozata) szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be.

De mi is az a TED?!

A TED-es konferenciák során az előadók olyan gondolatokat osztanak meg a közönséggel, amelyeket érdemes terjeszteni. A rendezvény különlegessége, hogy az fellépők számára mindössze 18 perc áll rendelkezésre, hogy átadják az információt, amivel inspirálják a hallgatóikat. A TED weboldalán lehetőség van a videók feliratozására, ennek eredményeképpen már több mint 1300 tanulságos videó érhető el magyar felirattal.

Az első ilyen konferencia 1984-ben zajlott le. Egyszeri eseménynek indult, azonban 1990-től már évente megrendezik Kaliforniában.

A TEDxYouth Budapest konferencián tavaly már legalább 120 gondolat, ötlet, kezdeményezés indult útjára, és számtalan ember talált egymásra. Idén az élet logikáját fejtegetik, azzal a céllal, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a körülöttünk lévő világ megismeréséhez, megértéséhez.

A szabad ülőhelyek limitáltak, ezért érdemes minél előbb jelentkezni. Ha minden jegy elfogyott, pánikra semmi ok, mert az előadásokat online is lehet majd követni. A normál belépőjegy ára 15.000 forint.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva