Tehetetlen Budapest a poloskákkal szemben

Szerző • 2016-09-15 • Hírek, Könnyű Tehetetlen Budapest a poloskákkal szemben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1491

Egy büdös, hangosan repülő rovar kergeti őrületbe a budapestieket. A Ripost-nak az egyik XVIII. kerületi lakos megmutatta, hogy a bogarak még a paprikatermést is beköpték.

Szinte már megszokott jelenség, hogy mindenhonnan poloskák potyognak a budapesti lakásokban, és a lakosság tehetetlen velük szemben. Nagyon büdösek, ha szétnyomjuk őket, ezért nem érdemes megölni őket.

A poloskák a növények leveleire is rá szoktak petézni, de a zöldségekbe is belerondítanak. A Havanna-lakótelepen élő fodrász elmondta a Ripost-nak, hogy párjával büszkén nevelgettek egy paprikabokrot, de a poloskák miatt sajnos kárba veszett a munkájuk.

A magazin szerint Magyarországon a legelterjedtebb az őshonos barna poloska (bencepoloska), amit a legtöbben mezei poloskának hívnak.

A poloskák a belvárost sem kímélik, a VII. kerületben is feltűntek már. A Kertész utca egyik albérlője arról számolt be, hogy az egyik este nyugodtan olvasgatott, amikor különös koppanásra, majd zúgásra lett figyelmes. A szobájába nem gyakran szállnak be még a legyek sem, de most egy poloska került a lámpaburára.

Lehet-e védekezni ellenük?

A rossz hír, hogy nem igazán. Az egyetlen megoldás a szúnyogháló lehet, de még ez sem nyújt száz százalékos biztonságot velük szemben. Maradnak még a héz praktikák: különböző rovatírókkal vagy ecettel kergethetjük el őket.

Forrás: ripost.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva