Tehetségek napja

Szerző • 2018-06-09 • Hírek, Közélet Tehetségek napja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva464

Igen hangulatos és kedves eseményre gyűltek össze a kerület legjobb általános iskola alsó tagozatos diákjai, június 5-én, a Kondor Béla Közösségi Házban, hogy egy igazi Aranygálán is megmutassák tehetségüket, és díjakat vegyenek át felkészítő tanáraikkal együtt.

Megtelt a színházterem csaknem kétszáz tanulóval és pedagógusokkal ezen az ünnepi délutánon.

A hagyományos Aranygálánkon a tanévben megrendezett kerületi tanulmányi, művészeti és egyéb versenyek győzteseit, felkészítő nevelőit ünnepeljük – mondta köszöntő beszédében Patakfalvi Attiláné, tehetséggondozási szakértő. – Az alsó tagozatos tehetségversenyeket ebben a tanévben a kerületi önkormányzat és a Külső-Pesti Tankerületi Központ támogatta, köszönjük.

Ezután Galgóczy Zoltán, alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, a következő szavakkal:

Örömmel támogatjuk a tehetséges fiatalokat, hiszeazn az oktató-nevelő munkának két fontos ága van, az egyik a tehetséggondozás, a másik a felzárkóztatás, ami elképzelhetetlen jó felkészítő pedagógusok nélkül. Persze a gyerekek szorgalma, kitartása is szükséges az eredményes munkához.

Galgóczy Zoltán azt is elmondta, hogy az Aranygálára kiadott Az otthonom Magyarország című kiadványt nagyszerű ötletnek tartja, s örömmel látja benne, hogy a kerületi gyerekek őszinte hazaszeretetről tesznek tanúbizonyságot.

Többek között ezt a szép, színes és reprezentatív kiadványt adta át Patakfalvi Attilánéval közösen a tehetségversenyeken jól szerepelt tanulóknak. Erről a 10. jubileumi könyvről érdemes még megemlíteni, hogy több mint 600 rajzból, illetve fogalmazásból állt össze.

Hálás vagyok, hogy a tehetségekre figyelnek kerületünkben – hangoztatta zárszóként Patakfalvi Attiláné.

A pedagógusok jó munkájukért oklevelet és könyvutalványt kaptak. Az Aranygálán, a színpadon is megmutathatták tehetségüket a díjazott alsó tagozatos tanulók.

bp18.hu, T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva