Tehetséggondozás a Balaton partján

Szerző • 2014-09-10 • Egészség, Hírek, Oktatás Tehetséggondozás a Balaton partján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva943

Tehetségtáborban vehettek részt a nyáron a kandós diákok. Az idei program a lelki és testi egészségről, a test és a lélek harmóniájáról szólt.

– A tehetséggondozásra nagy súlyt fektetünk mind a tanítási órákon, mind a tanítási időn kívül – hangsúlyozta Kiss Éva Mária, a Kandó Téri Általános Iskola tehetséggondozásért felelős igazgatóhelyettese. – A diákok többek között szakkörökbe járhatnak, múzeumokat, kiállításokat látogathatnak, és felkészítjük őket a különféle versenyekre.

2A nyári tehetséggondozó tábort most negyedik alkalommal rendezte meg a Kandó iskola. Az idén 41 tanuló táborozott Balatonfenyvesen. A gyerekek fele már több alkalommal vett részt a táborban. Ez azért nagyon fontos, mert így a pedagógusok nyomon követhetik a fejlődésüket. Ezúttal az egyhetes program a lelki és testi egészségről, a test és a lélek harmóniájáról szólt „Minden napra egy belső érték, minden napra egy alma” címmel.
A „hivatalos” program mellett arra is lehetőség volt, hogy a gyerekek feltöltődjenek. Nemcsak abban próbálhatták ki magukat, amiben kitűnnek a társaik közül, hanem másféle tevékenységekben is.
– Mindez elengedhetetlen a komplex tehetséggondozáshoz – tette hozzá a pedagógus.
A szabad programok között játékos kísérletek, dráma- és kézműves foglalkozások, valamint túrázások szerepeltek. A táborban készült képekből, kézműves tárgyakból kiállítást rendeztek, a drámafoglalkozásokon felvetett kérdéseket közösen megbeszélték, és természetesen a gyerekek magyarázatot kaptak a kísérletek mibenlétére is.

5

Kiss Éva Mária elmondta, hogy az életmódprogram részeként a diákok tízóraira vagy uzsonnára friss zöldségsalátát és gyümölcsöt kaptak. Sok öröm forrása volt a rendszeres reggeli közös mozgás, és a fakultatív sportprogramok is „telt házasak” voltak.
A táborozást a kerületi önkormányzat 200 ezer forinttal támogatta, amiből a pedagógusok a foglalkozásokhoz szakmai anyagokat, az életmódprogramhoz pedig zöldséget és gyümölcsöt vásároltak.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

4

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva