Tehetséggondozó ösztöndíjról írt ki pályázatot a főváros

Szerző • 2021-04-13 • Hírek, Oktatás Tehetséggondozó ösztöndíjról írt ki pályázatot a főváros bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva121

Megjelentek a budapesti tehetséggondozó ösztöndíjról kiírt pályázat részletei, az ösztöndíj célja a fiatalok tanulmányi előmenetelének támogatása, pályaválasztásuk megkönnyítése – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A pályázaton induló 10., 11, illetve utolsó évfolyamos pályázóknak legalább 3,7-es tanulmányi átlagot kell teljesíteniük, emellett a pályázati feltételek között szerepel az is, hogy a tanuló családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nagysága nem haladhatja meg a nyugdíjminimum ötszörösét, azaz 142 500 forintot.

Közleményükben azt írták: a Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj győzteseinek kiválasztásánál előnyt élveznek a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diákok.

A pályázat elbírálásánál továbbá pluszpontot kapnak azok a tanulók, akik tanulmányi versenyeken helyezést értek el vagy az iskolai élet aktív résztvevői.

A fővárosi önkormányzat a jelentkező oktatási intézmények közül az első 100 intézménnyel együttműködési megállapodást köt.

A budapesti oktatási intézmények részvételi szándékukat április 21-ig a trambulin.csatlakozas@budapest.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben jelezhetik.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva