A Városgazda18 felkészült tél tábornok támadásaira

Szerző • 2020-12-03 • Hírek, Közélet A Városgazda18 felkészült tél tábornok támadásaira bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva79

A Városgazda18 hókotró hadosztálya felkészülten várja a havas, jeges időszakokat, december 1-jétől életbe lépett a „Téli intézkedési terv”. A felkészülés érintette a Városgazda járműparkjának egy részét is, a multifunkciós gépekre felkerültek a hótoló és síkosságmentesítő anyagokat szóró adapterek. Ezeket a gépeket a tavaszi, nyári és őszi időszakokban egyébként fűnyírásra használják.

Havas vagy jeges napokon az intézkedési tervnek megfelelően életbe lépnek a síkosságmentesítési protokollok, ilyenkor minden érintett kollégának az előre maghatározott feladatokat kell elvégeznie. Az önkormányzat kezelésében lévő 250 kilométernyi aszfaltutat ezekben az időszakokban folyamatosan takarítják és szórják az utak prioritásának megfelelően.

“A kerületi járdák síkosságmentesítése sem kis feladat, ugyanis a Havanna-lakótelepen 51 ezer, a Szentlőrinc-lakótelepen 19 ezer, a Gloriett-lakótelepen 23 ezer, a Lakatos lakótelepen 24 ezer, az Alacska úti lakótelepen pedig 5 600 négyzetméter járdafelületet gondozunk. A járdák szórásánál külön figyelmet fordítunk arra, hogy környezetbarát, a zöldfelületeket kímélő anyagokat használjunk. A Városgazda18 Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az intézkedési terv részleteiről, a munkafolyamatokról, továbbá a síkosságmentesítéshez használt anyagokról és járművekről Kőrös Péter alpolgármester egyeztetett a Városgazda18 és az érintett osztályok vezetőivel a társaság Péterhalmi úti telephelyén” – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva