Telekomos lesz minden 18. kerületi ViDaNet ügyfél

Szerző • 2015-01-26 • Hírek, Közlekedés Telekomos lesz minden 18. kerületi ViDaNet ügyfél bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1693

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) megvásárolja a ViDaNet Kábeltelevíziós Zrt. (ViDaNet) Budapest XVIII. kerületében kiépített hálózatát, júniusra minden ügyfél telekomos lehet.

– A GVH által engedélyezett tranzakció lezárására és az ügyfelek átvételére a második negyedévben kerülhet sor. Az ügyfelek közvetlen tájékoztatást fognak kapni jelenlegi szolgáltatójuktól és a Magyar Telekomtól a változásról, amely részükre teendővel nem jár, és a szolgáltatásokat azután is változatlan áron és formában vehetik majd igénybe. A tranzakció lezárását követően a Telekom az új ügyfeleinek is teljes körű otthoni szolgáltatásportfólióját kínálja majd – nyilatkozta a tovabb18.hu-nak a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága.

A GVH külön-külön vizsgálta az egyes szolgáltatásoknál az összefonódásban résztvevő vállalkozáscsoportok tényleges vagy lehetséges jelenlétét a kerületben. A GVH döntésében megállapította, hogy az összefonódás engedélyezésével a koncentráció-növekedés minimális mértékű a vezetékes telefon-, internet- és műsorterjesztési szolgáltatás esetében – írta az MTI.

Emellett a versenyprobléma is kizárható a mobilinternet szolgáltatásnál – állapította meg a GVH, amely további káros vertikális vagy portfólió-hatásokat sem azonosított, így engedélyezte a vásárlást.

A Telekommal szemben a kérelem késedelmes benyújtása miatt 100 ezer forint bírságot szabott ki a GVH. A versenyhivatal a bírság összegének meghatározásakor figyelembe vette, hogy a kérelmező ugyan két nap késéssel, de önként nyújtotta be kérelmét, valamint azt is, hogy az összefonódás versenyjogi aggályainak hiánya kizárja, hogy a kérelmezőt a tranzakció eltitkolásának szándéka vezette volna.

(Címlapkép: tozsdeforum.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva