Téli Kupa, forró meccsek

Szerző • 2015-01-29 • Hírek, Sport Téli Kupa, forró meccsek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1147

Az elmúlt év utolsó napjaira is maradt sportélménye az iskolásoknak, sőt, az óvodásoknak, de még a tanároknak is. December 28-án és 29-én rendezték meg a Városgazda 18 és a XVIII. kerületi diákolimpia nevet viselő kispályás labdarúgó-tornát.

Az elmúlt év utolsó napjaira is maradt sportélménye az iskolásoknak, sőt, az óvodásoknak, de még a tanároknak is. December 28-án és 29-én rendezték meg a Városgazda 18 és a XVIII. kerületi diákolimpia nevet viselő kispályás labdarúgó-tornát, amelyen lőrinci és kispesti iskolai csapatok mérkőztek meg egymással, nagy érdeklődés mellett. A részletekről Tasnádi Andrást, a Brassó utcai Általános Iskola igazgatóját, a versenysorozat fő szervezőjét kérdeztük.

„Nagy kanyarral” kezdi a kupatörténetet Tasnádi András, s teljes joggal. Ő mindent tud a kispesti és lőrinci iskoláknak kiírt KI-LŐ téli szünidei tornáról, hiszen ott volt az első alkalommal is, valamikor „fényévekkel” ezelőtt.

Az elmúlt év végén immáron 32. alkalommal rendeztük meg a szünidei bajnokságot, a téli kupát Ha valaminek múltja van, akkor erről elmondható, hogy úgy hozzátartozik az év végéhez, mint a karácsony…

Ezt alátámasztandó sorol fel néhány nevet az igazgató úr, amelyeknek a „gazdáit” egészen biztosan ismeri az, akinek akár kevéske köze is van a magyar focihoz.

– A szép múltunkról vall az is, hogy azok, akik pelyhedző állú kölykök voltak akkor, ma már edzőként dolgoznak. Itt tette meg az első lépéseit a válogatottság felé többek között Dragóner Attila, Kovács Kálmán, de ügyeskedet a Lőrinciben Torghelle Sándor is.

Köszönet Somogyinak

Megtudjuk a Brassó iskola első emberétől azt is, hogy manapság a futball az, amelyik „ébren tartja” a gyerekeket a szünidőben, bár korábban volt kézi- és kosárlabda is. Ez utóbbiban rengeteg segítséget kaptak a néhány éve elhunyt kiváló kosarastól és edzőtől, Zsíros Tibortól is.

– Amikor évente meghirdetjük a szülőknek is ezt a tornát, szörnyülködve kérdik, hogy még ezekben a napokban is korán kell kelnie a gyerekeknek? Panaszkodnak egy sort, aztán az adott napon mindenki pontosan ott van a sportcsarnokban…

A KI-LŐ Téli Kupa múltjáról azt meséli el Tasnádi András, hogy az alapítója Somogyi Adolf volt, s mindenki hálás neki ezért páratlan ötletéért.
A torna első napján mindkét kerület focistái otthon vitézkednek, ekkor dől el, hogy melyik iskola, melyik évfolyamának a csapata jut el a végjátékig, s a végén melyik lehet büszke a győzelemre.

Gloriett, Kispest

– Négy-négy korosztályban mérkőznek meg egymással a gyerekek. Az 1. és 2., a 3. és a 4., az 5. és a 6., valamint a 7. és a 8.osztályosok. Rajtuk kívül kiírunk mérkőzéseket az óvodásoknak, s a tanároknak is. Az utóbbi csapat önszerveződő, tehát jöhetnek, hogy úgy mondjam, idegenek is.
A „Derbi Napján”, december 28-án telt ház volt a Lőrinci Sportcsarnokban (Ennyit arról, hogy nem tudnak felkelni a gyerekek és a szülők ezekben a napokban. Ha van cél, sportos cél, mindenki kiugrik az ágyból…).

– Az elmúlt év végén a Gloriett Sportiskola diákjai lehettek a legboldogabbak. A legfiatalabbak döntőjében 7-2-re verték a kispestieket. Eggyel feljebb a vendégek nyertek 1-0-ra, hogy aztán az 5.-6. osztályosok között helyreálljon a világ rendje… A Gloriett győzött 3-0-ra. A legidősebbek fináléjában a Kispest volt a jobbik, 3-0-ra verte a mieinket.

Az idén is lesz

A tanárok nem bírtak egymással, az ő derbijük 3-3-ra végződött. Az ezt követő hetesek „idegcsatáját” a vendégek bírták jobban, Kispestre került a kupa. A legaranyosabbak, az ovisok sem tudták legyűrni egymást. Az ő meccsük, amelyet a Bozsik-program szabályai szerint játszotta le, 10-10-re végződött. Náluk nem volt szétlövés, hadd legyen mindenki boldog…
S hogy mennyire előre tekint Tasnádi András, arra csak egyetlen mondat.

– Kérem, írja le azt is, hogy az idén is december 27-én és 28-án lesz a KI-LŐ.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva