Téli mese

Szerző • 2014-12-22 • Hírek, Kultúra, Oktatás Téli mese bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2318

Ki emlékszik a ruhásszekrényből nyíló elvarázsolt világra? Bizony, oda is elvitték a karácsonyt a Vajk diákjai…
Ünnepi színielőadással zárták az utolsó tanítási napot a Vajk-sziget Általános Iskolában. A tanulók Narniába is karácsonyt varázsoltak.

Clive Staples Lewis, a modern kori gyermek-fantasy megalkotójának Narnia krónikai című történetét vitte színpadra december 19-én a Vajk-sziget Általános Iskola. Narnia, ahol történet játszódik egy kitalált, varázslatos hely, melyet mitikus lények és beszélő állatok laknak. Ámde a gonosz fehér boszorkány átka miatt, békés világukban az örök tél honol, de sosincs karácsony.
A csodát végül négy gyermek hozza el, akik bátorságukkal és összetartozásukkal felszabadítják az országot.

Clipboard40

– A mai előadást rövid felkészülés előzte meg, hiszen alig három hét állt a rendelkezésünkre, hogy színpadra állítsuk ezt a körülbelül 40-50 perces mesejátékot. Emiatt a szereplők a tanítások előtt és után is keményen próbáltak. Persze volt hogy alábbhagyott a lelkesedés, hiszen a 28 szereplő közül néhányan csak rövidebb szöveget mondtak, de a jó hangulat és a közösség hamar feledtette a várakozással töltött perceket – mondta.

Clipboard42

Hódoss Henriette pedagógus, az előadás ötletgazdája, aki azt is elmesélte, hogy minden évben ő választja ki a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó művet, amit az első megbeszélésig a diákok és a tanári kar előtt is titokban tart.

A történetet Hódoss Henriette, két munkatársa Boldog Gabriella és Máté Judit pedagógusok segítségével írta át és alakította az 5-7. osztályos tanulókra. A jelmezek elkészítésében Móriczné Kövér Tünde pedagógus segített.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva