Telt ház a parkban

Szerző • 2014-11-08 • Hírek, Programok, Sport Telt ház a parkban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1520

A Lendületbe hozzuk! elnevezésű kezdeményezés, úgy tűnik, végleg csatát nyert. Elfogadták, szeretik, magukénak érzik az emberek.

A négy éve elindított sportos programokat, amelyek között csak az nem találja meg a neki tetszőt, aki nem akarja. November első vasárnapján a Bókay-kerti Park uszodában néztük meg, hogy vajon hányakat csábít a medence vize már korán reggel.

A kérdésre már az uszoda előcsarnokában megkaptuk a választ, mert a 25 méteres medence négy sávjának mindegyike megtelt.
A két ifjú kedves és mosolygós úszóoktató hölgy, Bulyáki Alexandra és Barácsi Petra szinte egyszerre mondta, hogy „így van ez minden vasárnap, telente is, meg a nyári és a tavaszi hónapokban is. Olyannyira, hogy valamit ki kell találni, mert alig van már hely, s egyre nagyobb az érdeklődés. Megismerték, megszerették az emberek, mert megérezték azt, amikor a medencében is urai lehetnek a testüknek, ott is sikerélményük lehet.”

Clipboard74

A melltől a pillangóig

A szavaik szinte perceken belül életre keltek, olyan hálás interjúalanyoknak köszönhetően, akiket jószerével kérdezni sem kellett. Nem, mert életük szép, örömteli és sikeres szakaszáról meséltek. Úgy, mint a legjobbak, a boldog bajnokok az olimpiai úszómedence partján. Igen, úgy beszéltek, mert az uszoda 25-öse az ő számukra a világ közepe, ott ők nyertek, ha képletesen is, olimpiai aranyat.
Minden további helyett hallgassuk meg az érintetteket, mert szavaik a sport utolérhetetlenségéről és arról az élményről tanúskodtak, amit csak a mozgás adhat.

A pestszentimrei Salamon László vállalkozó azt mesélte, hogy amikor először belemerészkedett az pestszentimrei Kastélydombi uszoda vizébe, éppen csak mellen tudott „kapaszkodni”, úgy, ahogy. Mára a legnehezebbnek tartott úszásnemet, a pillangót is legyőzte, ebben is biztosan tempózik. „Köszönet érte sokaknak. A mostani két aranyos úszóoktatónknak, meg persze Eszes Jánosnak, aki az első tempóknál állt ott a vízparton. Örökre hálás leszek neki.”

Mit mondana az unokájának?

Téved, aki azt hiszi, hogy csak a fiataloké a medence. Ellenkezőleg. Sportos középkorú hölgyek is megmutatják, mit tudnak, mivé is lettek ezeken a vasárnap reggeleken.

LENDÜLETBE HOZZUK – INGYENES SPORTPROGRAMOK 
a kerület minden felnőtt lakosának!

Az egyikük arról mesélt, hogy dunabogdányi lány létére sem tanult meg úszni, de csak mostanáig, mert ma már a hétvégéinek elengedhetetlen programja az itteni úszás. Akárcsak a lányának, aki a másik sávban falta a hosszakat. Egy középkorú hölgy vallomása az unokájának szólt: „Akkor jöttem rá, hogy tarthatatlan az állapot, amikor az unokám megkérdezte, hogy tudok-e fejest ugrani… Mit mondhattam? De ma már megkérdezheti, mert ha akarja, be is mutatom neki.”

Csodákra is képes…

Az igazi csodát azonban az egyik úszóoktató, Alexandra mondta el.
„Jött egy hölgy, aki azt kérte, hogy tanítsuk meg neki a gyorsúszást. Ahogy kell, elkezdtem neki bemutatni külön-külön a láb- és a kartempót meg a levegővételt. Alig jártunk az első órája elején, amikor látom ám, hogy a hölgy szinte tökéletes stílusban úszik gyorsban, a medence másik végén. Megkérdeztem tőle, hogy hát ez meg, hogy lehet. Azt mondta, hogy minden úszóversenyt megnéz a tévében, de azt maga sem gondolta, hogy egyetlen bemutatás után már neki is tökéletesen megy majd. De ment, s ma is szépen tempózik.”
Lám, nem csoda, nem ámítás: a Lendületbe hozzuk! csodákra képes.

 

Hétfő: Nordic Walking

Kedd: Síoktatás és Futópont

Szerda: Síoktatás, Úszásoktatás

Csütörtök: Futópont és Nordic walking

Vasárnap: Önvédelmi edzések és jóga

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva