Tempósan: földön, vízen, két keréken

Szerző • 2014-06-05 • Programok, Sport, SzórakozásHozzászólások (0)3102

Egyesületek között még nagyon fiatalnak számít, de máris bezsebelt jó pár eredményt. Jó tempóban, eredményesen dolgozik az edzői gárda a közel 150 gyermekkel. De kik ők?Kerületünkben számos sikeres egyesület működik, köztük a TEMPO-AQUA Úszó és Triatlon Sportegyesület, amely 2013 nyarán azzal a céllal alakult meg, hogy a gyermekekkel megszerettesse a sportot. Továbbá lehetőséget biztosítson bárki számára, hogy bekapcsolódjon a versenysportba. A három kiemelt szabadidősportot felölelő sportág, a triatlon egyre népszerűbb hazánkban, így nem csoda, ha napról napra több gyermek próbája ki, és ugrik vízbe, pattan két kerékre, és fut rendszeres edzéseken.

IMG_4939

Megtanít küzdeni és akarni

Az egyesület lehetőséget kínál arra, hogy a gyermekek oktatáson, úszó-, kerékpár- és futó edzéseken szakképzett edzők irányításával sajátítsák el a sportág csínját-bínját, és magas fokon űzzék a triatlont, vagy külön az úszást a fiatalok. Az újonnan indult Atlétika szakosztály például a szakszerű futásra már 8 éves kortól tanítja a gyerekeket.

IMG_4906

Egységben az erő

Az egyesület fontos szempontja, hogy csapaton belül a barátság, az egység, a közösséghez tartozás élményét erősítik a gyerekekben, valamint kialakítják a kölcsönös segítés és küzdeni tudás igényét. Itt a szülő is biztos helyen tudhatja csemetéjét, ahol a szeretet légköre és a szakmai tudás is egyszerre megtalálható.

IMG_4860

Úszásoktatást és edzéseket is itt a Bókay-kertben, a Park uszodában tartunk a hét minden napján 16.00-18.00 óra között. Elsősorban a versenysportra szeretnénk szakosodni, de emellett megpróbáljuk az úszás és triatlon tömegsort bázisát is növelni.”

“Kicsikkel kezdjük az úszásoktatást, és viszonylag nagyszámú, 100-150 gyereket oktatunk jelenleg. Olyan színvonalon tanítjuk meg őket úszni, hogy később versenyzők, úszók, vagy triatlonisták lehessenek. Persze később dől csak el, hogy ki mennyire tehetséges, még az is lehet, valaki csak megtanul nálunk úszni, de utána teljesen más sportágban folytatja.”

“Vannak igazolt tagjaink, akikkel hivatalos versenyekre is járunk, illetve olyan amatőr úszóink is, akiknél nem a teljesítménykényszer dominál, sokkal inkább a közérzetük javításáért, az egészségesebb életmódért edzenek. Természetesen ehhez is megadjuk a maximális szakmai hátteret, tudást” – nyilatkozta Baier Tibor, az egyesület elnöke.

IMG_4950

…az eredmények pedig csak jönnek…

A triatlon századunk egyéni sportja, amely egyre jobban fejlődik és így egyre nagyobb a népszerűsége. Minden adott ahhoz, hogy Magyarországon is egy kiváló, és népszerű sportággá váljon, hiszen az alap szabadidősportágakból – az úszás, a kerékpározás és a futás hármasából –  áll össze.

IMG_4814

Baier Tibor elmondta: “Nagyon jó edzői és versenyzői háttérrel rendelkezünk, a feltételek pedig adottak, hogy egy eredményes és sikeres egyesületet építsünk. ”
“Annak ellenére milyen fiatalok vagyunk, jelentős eredményeket értünk már el, így felfigyeltek ránk. Minden reményünk megvan, hogy ezzel a fejlődéssel egy stabil triatlon bázist építsünk fel.”

A TEMPO-AQUA versenyzői sorozatban zsebelik be a szebbnél szebb eredményeket: az Aquatlon Budapest Bajnokságon az első helyezést érték el, nem sokkal később pedig az országos bajnokság dobogójának legfelső fokára állhattak a 2005-ben született lányok. És ha ez még nem volna elegendő, ugyanez a lánycsapat triatlon sportágban a budapesti diákolimpiát is megnyerte, sőt, további egyéni számban szerzett arany-, ezüst-, bronzérmekkel térhettek haza a 18. kerületbe.

IMG_4869

Aki csak úszni akar, jöjjön bátran

Az igazolt triatlonversenyzőkön túl külön úszóedzésekre is lehet jelentkezni. Kasper György, a sportoló testvértrió édesapja szerint az úszás nagyon jó sport bármely korosztály számára, ezért is esett erre a család választása.

IMG_4745

Kasper Anna (9), Kasper Attila (12), Kasper Miki (9)

“A mozgás a legfontosabb, de ebből mára rendszeres versenyzés is lett, mert a gyerekek nagyon élvezik, megszerették. Attila (12) már hatodik éve, Miki és Anna (9) – akik ikrek – pedig negyedik éve járnak minden nap úszni.”

“Egy ideje már futóedzésre is járunk, mert kacsingatnak a gyerekek a triatlon felé, de majd annak is eljön az ideje. Az egyesületben nagyon jó hangulatban zajlanak az edzések, a gyerekek imádják, és a szülői közösség is egységes, így nekünk nagyon megfelel. Az edzőket is szeretik, a fejlődés is látszik, ennyi pedig bőven elég a boldogsághoz.”

Tipp: Jön a nyári edzőtábor!

A TEMPO-AQUA a vakáció ideje alatt is várja az úszni szerető fiatalokat „intenzív Úszás” programjával a keddi, a szerdai és a csütörtöki napokon, 16.30-18.30 óra között. Célja, hogy 6-7 héten keresztül a rendszeres oktatásnak köszönhetően bárki szert tehessen egy olyan alaptudásra, amelyre szeptembertől komolyabb edzésmunkát is lehet építeni. Az edzések ára 4000 Ft / hét.

IMG_4987

 

 

Edzőtábort is szerveznek az intenzív úszásoktatás mellett június 30. és július 4. között. Ekkor az 5-12 éves gyerekek kóstolhatnak bele mindkét sportágba. A tábor ára 21000 Ft/hét.

Minden érdeklődőt várnak szeretettel: a Facebook oldalon, telefonon, vagy emailben is lehet jelentkezni.

Telefon: + 36-30-737-4941

e-mail: tempoaquase@gmail.com

Edzők/oktatók:

Baier Tibor (az egyesület elnöke, futóedző)

Kecskés D. Emese (úszóedző)

Tamáskovits Adrienn (úszóedző, kerékpáredző)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva