Teniszbirodalom születik a kerületben

Szerző • 2014-06-14 • Család, Egészség, Egyéb, Hírek, Könnyű, Sport, Szórakozás, Zöld környezet Teniszbirodalom születik a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2934

A kerület  árnyékot nyújtó fái között, csodálatos környezetben bújik meg Budapest egyik legszebb teniszkomplexuma, a Golden Ace. A kicsiket és nagyokat egyaránt teniszezésre bátorító profi edzői gárda egy valódi klubéletet honosít meg a kerületben. Cél, egy nemzetközi versenyeknek otthont adó teniszbirodalom felépítése.A helyszín, infrastruktúra és szakmai elszántság adott a sikerhez. Talán nem is lesz olyan nehéz bekerülni a hazai és nemzetközi teniszélet vérkeringésébe olyan ifjú tehetségek kinevelése mellett, mint Valkusz Máté. A mindössze 15 éves teniszező ugyanis az első magyarként nyerte meg a Nike Junior Tour döntőjét, olyan világklasszis nyomába lépve ezzel, mint Rafael Nadal.

3552_0

Valkusz Máté, az ifjú tehetség

Érdemes kiskorban elkezdeni

Kis Viktor, Valkusz Máté nevelőedzője és egyben a teniszkomplexum üzemeltetője mindenkit csak bátorítani tud, hogy próbálja ki a teniszt, mert soha nem lehet tudni, kiben lapul az aranyat érő ász.

IMG_5376

„A tenisz esetében minél korábban kezdjük a tanulást – akár már 4-5 éves korban – annál jobb. Ennek oka, hogy a fiatalok nagyon fogékonyak, jól fejleszthető például a gömbérzék, a ritmusérzék, de az állóképesség is megalapozható. Ennek a eredményeképpen lesz a versenyző felnőtt korában is terhelhető. A szivacslabda módszer ezért fantasztikus. A gyerekek három fázisban, kispályán végzett foglalkozással tanulhatják meg a helyes ütőtartást és a mozdulatsorokat. De ez nem csak fizikális előkészítés, ilyenkor sajátítható el a mentális figyelem és koncentráció része is.”

IMG_5268

Kezdőktől a profikig

Az edzők a mini-tenisz oktatását egészen 4 éves kortól kezdik, így a kicsik is megismerkedhetnek ezzel a játékos és izgalmas sporttal. Kezdők és haladók számára is megfelelő óraszámmal, intenzitással vannak foglalkozások egészen a versenyteniszig, amely pontszerző tornákon való indulással is párosul. Javasoljuk a szülőknek, hogy éljenek a lehetőséggel, és akár egyéni, akár csoportos foglakozások keretén belül mérjék fel csemetéjük tehetségét.

IMG_5339

„Nyolc alkalom szükséges, hogy lássuk tetszik-e a gyereknek és érdemes-e foglalkozni a tenisszel. 3×1 órával már alap versenyzői szintre lehet jutni. Aki pedig bajnoknak készül, annak bizony napi két edzéssel is számolni kell, és hétfőtől péntekig kell dolgozni a sikerért.”

IMG_5293

Kis Viktor oktatja a jövő generációját

„A klubon belül amatőr házibajnokságokat, és profi hivatalos felnőtt versenyeket is szervezünk. Szeretnénk a jövőben a 10.000 USD és 25.000 USD összdíjazású tornák közül is megszerezni párat, hogy a versenyzőink nemzetközi pontokat szerezzenek, és feliratkozhassanak a hivatalos világranglistára.”– tette hozzá az edző.

Nívós klubélet

A teniszezni vágyók kényelmét egy vadonatúj klubház, tágas és padlófűtéses öltöző, recepció és étterem biztosítja. A 8 db vörös salakos teniszpályán folyamatos sportélet zajlik. A meccsek vagy edzések után pedig melegkonyha és hűsítő, kb. 200 nm-es nyári klubterasz várja a vendégeket. Természetesen akik puszta kézzel érkeznek, ők sem menekülnek, tenisz és tollas ütő, illetve labda bérlésére is adódik lehetőség. A klub fontosnak tartja a fogyatékkal élők integrálását, így rendszeres eseményeket és sportversenyeket is szerveznek számukra.

tennis-2

Golden Ace…a név, amely aranyat érhet!

Hogy mitől lett Golden Ace a Golden Ace? Ennek tenisz szakmai szempontból rendkívül egyszerű magyarázata van. Akik láttak már komoly teniszmérkőzést, vagy esetleg űzik is eme szép és erőt próbáló sportágat, azok mind tudják, hogy egy kemény küzdelem eldöntéséhez a versenyzők gyakran folyamodnak a végjátékban egy továbbjutást, vagy akár Bajnoki címet jelentő Aranyat érő Ász adogatás megütéséhez.

„Kiemelt szakmai célunk, hogy pár éven belül ide hozzunk egy olyan nemzetközi ATP vagy Future Challenger felnőtt teniszversenyt, amely nem csak a kerület, de a hazai teniszélet szempontjából is mérföldkő lehetne. Itt kell megemlítenem egy korábbi tanítványomat, a jelenleg 15 éves Valkusz Mátét is, aki komoly eredmények elérésére hivatott nemzetközi szinten. Az ő jövőbeli sikere, pedig a mi és a kerület sikere is egyben.”

Golden Ace Sport & Tennis Club

1183 Budapest, Szélmalom utca 33.

Telefon: 30/87 47 324

E-mail: info@goldenace.hu

Honlap: www.goldenace.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva