“Teniszeztem egész nyáron”

Szerző • 2014-08-30 • Egyéb, Hírek, Könnyű “Teniszeztem egész nyáron” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2238

Valkusz Máté kortársaival ellentétben a nyári szünetet is keményen végigdolgozta. A fiatal tehetség és a jövő reménysége ugyanis szervát szervára és sikert sikerre halmozott az elmúlt időszakban.

Máté alig lépett ki az iskola kapuján, máris külföldi tornákon teniszezve ért el sikereket. Június közepén Olaszországban startolt, ahol Folignóban egy 1-es kategóriájú versenyen indult egyéniben a főtábláról. A magyar versenyző a három olasz legyőzését követően ugyan búcsúzni kényszerült, de emlékezetes és hatalmas csatát vívott a legjobb nyolc között. Milánóban viszont az év egyik legfontosabb és legrangosabb versenyén örülhetett az ezüstéremnek, amelyet további nemzetközi siker is követett. A MOL Tehetségtámogató Program 15 éves sportolója ugyanis két számban is bronzérmet zsebelt be a Moszkvában rendezett U16-os tenisz Európa-bajnokságon, ahol egyéniben és párosban – oldalán Kotormán Ákossal – állhatott dobogóra. A sornak azonban nincs vége, se szeri se száma a versenyeknek, amelyek még idén Mátéra várnak. A tehetség szeme előtt pedig csak egy dolog lebeg; a győzelem!

image-2

„Bár sérüléssel kezdtem, de mégis végigversenyeztem a nyarat. Örülök, hogy Folignóban csak a legjobb nyolcban kaptam ki, illetve Milánóban a 16 évesek között második lehettem, hiszen az egy világbajnoksággal felérő torna volt. Augusztusban pedig 16 szoros magyar bajnok lettem, mivel egyéniben és párosban is megvertem a hazai mezőnyt. A Feneketlen tónál rendezték meg a versenyt de nagyon fáradt voltam már az előző kupák miatt és az EB miatt, mert onnan egyből jöttünk erre a versenyre. Nagyon erős volt a mezőny, ezért nagyon örülök, hogy sikerült dupláznom. A válogatottak közül csak én jutottam túl a 3-4. körön, ami betudható az Európa-bajnokság utáni fáradtságnak. Végül papírforma szerint nyerni tudtam.”

image-1

„Múlthéten az Budaörsi ITF versenyen is jól kezdtem, hiszen a 4. kiemelt srácot vertem, akinek a papírforma szerint simán vernie kellett volna engem. Idegesen játszott, mert nem értette, hogy miért megy nekem ennyire jól a játék. Simán verni tudtam egy Hollandot is. Csak az Észt riválisom tudott megállítani, aki Európában benne van a top 10-ben, így vele mindig szoros mérkőzéseket játszunk.”

image

„Holnap kezdek a Tálentum teniszpályán egy ITF 2-es kupában és ha jó sorsolást kapok a 64 játékos között talán a legjobb négyben is versenyezhetek. Aztán szeptemberben irány Varsó, majd címvédőként a Masters, amely Szicíliában lesz.”

image-4

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva