Tények a Bókay iskola homlokzatának felújításáról

Szerző • 2018-01-31 • Hírek, Közélet Tények a Bókay iskola homlokzatának felújításáról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2000

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata közleményben cáfolja azokat a híresztelések, miszerint a Bókay iskola felújítása során gondatlanságból elmaradt a szigetelés. Ezzel szemben a tény az, hogy az épület védettsége nem teszi ezt lehetővé. A közleményt cikkünkben változtatás nélkül közöljük.

“Egy kerületi – ismeretlen kiadói hátterű – havilap, azzal vádolta a kerület vezetését, hogy a Bókay Árpád Általános Iskola felújítása kapcsán gondatlanul járt el, mivel a homlokzat szigetelésére nem került sor.

Ezzel szemben a tény az, hogy a teljes testületi egyetértéssel és támogatással elfogadott Településképi Arculati Kézikönyv, védendő építészeti értékként tartja nyilván a Bókay iskolát és nem teszi lehetővé a homlokzat szigetelését.

Az önkormányzat ennek ismeretében, a megvalósítást támogató Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztetett, mely alapján a projekt megvalósításra került.

A homlokzat szigetelésének árát természetesen a kivitelező nem számolta föl.
Minden olyan állítás, mely a homlokzat szigetelésének elmaradását más színben tünteti föl: valótlanság” – olvasható a közlemény.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva