Térköves járdaépítések a kerületben

Szerző • 2015-08-22 • Fejlesztések, Hírek Térköves járdaépítések a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva953

A Városgazda mélyépítő szakemberei az idei járdaprogram teljesítése során dupla akkora feladattal birkóznak majd meg, mint a tavalyi évben tették. Az összesen 16 kilométernyi szakasz építése a nyári hőség ellenére is a terveknek megfelelő ütemezésben halad.

A mennyisége mellett az is a feladat érdekessége, hogy ebben az évben a Városgazda ebből – kísérleti jelleggel – 2 km járda megépítését térköves eljárással készíti el. Ennek az az oka, hogy azokban az utcákban, ahol egybefüggő szakaszokat építünk, ott esetleg érdemes lesz ezzel az eljárással dolgozni, mivel sokkal egyszerűbbé tehető az üzemeltetési munka. Hiszen az adott járdaszakaszon bármilyen javítás után, vagy egy új közmű lerakása miatt a részleges bontást követően a helyreállításnak szinte nyoma sem marad.

Sőt, a bekerülési költsége sem lesz nagyobb számottevően és mégis tetszetős utcaképet eredményez, ellentétben az aszfaltozási eljárással, ahol az esetleges szélsőséges időjárási körülmények hamarabb okozhatnak hibákat és a pótlásuk is foltos felületet eredményez. Érdemes megtekinteni a már kész új térköves járdákat, például a képeken is látható, a volt Lőrinci piachoz közel eső Kosár utca mindkét oldalán.

Forrás, fotó: varosgazda.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva