Textúra: 3-adszor léphetünk át a műfajok által teremtett határokon

Szerző • 2015-09-17 • Hírek, Művészet Textúra: 3-adszor léphetünk át a műfajok által teremtett határokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1938

Tavaly egy szempillantás alatt elkeltek a jegyek a Textúrára, melynek keretében a Szépművészeti Múzeum tíz magyar írót kér fel, hogy írjanak egy általuk kedvelt múzeumi műalkotásról. Az írásokat maguk a színészek adják elő, ami így rendkívül élvezetes. Jegyek még kaphatók, de nem árt sietni…

Az első Textúrát Bécsből, uniós támogatással hozták át Magyarországra, amit mindenki szeretett. Olyannyira, hogy tavaly megismételték az eseményt, és idén már harmadszorra rendezik meg. Egy változtatással: 2015-ben a Nemzeti Galériában tartják meg a kulturális töltetű programot, mert a Szépművészeti Múzeum be van zárva.

Az írók így csak festményekről írhatnak, ami azt is jelenti egyben, hogy a Textúra teljesen más lehet, mint eddig.

A harmadik Textúrát egy különleges építési állvány teszi még érdekesebbé, melynek három szintje a poklot, a purgatóriumot és a mennyországot testesíti meg, de lesznek további, látványos meglepetés-kellékek is a helyszínen.

Az előadások párhuzamosan folynak majd, amiket tetszőleges sorrendben lehet majd megnézni, illetve végighallgatni. Az írók, a képzőművészek és a színészek „játéka” közben a közönség kedvére mászkálhat és nézelődhet a Galériában a festmények között, és bármikor bekapcsolódhat egy-egy „műsorba”.

A Textúra alkalmával úgy vehetünk szemügyre egy festményt, ahogy még soha.

Névjegy
Textúra 2015
Premier: október 6., további előadások: október 13., 27., november 3. 10.  17. 
Jegyárak: 3800 Ft  és 2800 Ft (diák, nyugdíjas) 

10 író: Barnás Ferenc, Bánki Éva, Berg Judit, Cserna-Szabó András, Dunajcsik Mátyás, Karafiáth Orsolya, Lovas Ildikó, Péterfy Gergely, Rakovszky Zsuzsa, Spiró 
György.

10 képzőművész: Farkas István, Gulácsy Lajos, Haris László, Kisfaludy Károly, Mányoki Ádám, Mednyánszky László, Orlai Petrics Soma, Rippl-Rónai József, Strobenz Frigyes, Szabó Ákos.

10 színész: Jordán Tamás, Kelemen József, Kovács Lehel, Őze Áron, Pálfi Kata, Péter Kata, Sipos Vera, Takács Kati, Trokán Péter, Zsigmond Emőke.

Fotó: index.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva