Tíz kamerával bővül a kerületi térfigyelő hálózat

Szerző • 2014-09-06 • Hírek, Közbiztonság Tíz kamerával bővül a kerületi térfigyelő hálózat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1305

Összesen tíz új kamerával bővül Pestszentlőrinc-Pestszentimre térfigyelő rendszere. A kamerák közül hetet telepítenek az Alacskai lakótelepre és hármat a Lakatos-lakótelepre. Itt a régiekkel együtt szintén hét kamera ügyel majd a közbiztonságra.

A térfigyelő kamerahálózatot saját anyagi forrásból szélesíti a XVIII. kerületi önkormányzat, amely kiemelt feladatként kezeli a közbiztonsági rendszer folyamatos fejlesztését. A bővített térfigyelő hálózat újabb nagy kiterjedésű lakóterületek felügyeletére lesz alkalmas.

Modern technika

Az új térfigyelő egységek a közterületeken, iskolákban és üzletekben is számos helyen alkalmazott félgömb formájú, úgynevezett dome (kupola) kamerák. Ez a típus rendkívüli ellenállóságának köszönheti a népszerűségét. A 360 fokban elforgatható optika vandálbiztosnak mondható, mivel nem könnyű elmozdítani, megrongálni, le- vagy összetörni.

Az Alacskai úti lakótelepen elsősorban a betörések számának csökkenését várják az elektronikus őrszemek bevetésétől. Amint azt a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságon működő térfigyelő szolgálat illetékesei, illetve Csabafi Róbert fideszes önkormányzati képviselő korábban már többször hangoztatta: a kamerák jelenléte legalább annyira fontos a bűnmegelőzésben, mint a felderítésben.

2

Az új helyszínek

Az Alacskai lakótelepen a Juharos sor és a Kőrisfa utca sarkán; a Nyárfás sor és a Krepuska Géza sétány találkozásánál; a Juharos sor 10. szám előtt; a Krepuska Géza sétány és a Nemes utca sarkán; a Csörgőfa utcában; a Péteri út és az Alacskai út sarkán, valamint a Királyhágó utat, az Alacskai utat és a Nemes utcát összekapcsoló körforgalomnál lesznek kamerák.

1

A Lakatos úti lakótelepen eddig négy térfigyelő kamera működött. Mivel a kamerákat olyan meglévő oszlopokon kell elhelyezni, amelyeken biztosított a tápfeszültség-ellátás, az Építők utca 8. szám előtt lévő kamerát át kell rakni egy ilyen oszlopra.
A három új térfigyelő egység közül az egyiket a Mikszáth Kálmán és az Aranyeső utca sarkára telepítik, aminek köszönhetően az itt élők ismét birtokba vehetik majd azt a 24 férőhelyes parkolót, amelybe a lopástól, rongálástól félve évek óta nem szívesen álltak az autóikkal. Új kamera lesz ezenkívül az Építő utca 6. és az Építő utca 22. számú ház előtt is.

bp18.hu, P.A.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva