Tízezer facsemete a Halmi-erdőbe

Szerző • 2014-12-02 • Hírek, Zöld környezet Tízezer facsemete a Halmi-erdőbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva817

December első napjaiban ültetik el azt a 10.000 facsemetét, amelyeket a Tetra Pak adományozott a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének. A gesztussal a cég az ellenőrzött forrásból származó csomagolóanyagok használatának fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.


Tízezer facsemetét ültetnek el december első napjaiban Budapest 18. kerületében, a Halmi-erdőben. A facsemetéket az idei Környezetvédelmi Világnapon adományozta a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének a Tetra Pak.

– A pestszentlőrinci Halmi-erdő az utak és a lakóterületek közelsége miatt erős civilizációs hatásnak van kitéve, és természetes úton nem tudna megújulni, ezért van szükség a beavatkozásra. A Tetra Pak adományának köszönhetően a napokban mintegy 3.000 őshonos hazai nyárfacsemetét, valamint 7.000 akácot tudunk itt elültetni. Idén november végén, december elején a föld még nem fagyos, így a kézi ültetést el tudjuk végezni, illetve az új helyre történő átkerülés ilyenkor viseli meg legkevésbé a facsemetéket. Az erdő látogatói tavasszal már láthatják az ajándékba kapott fák rügyfakadását – mondta Kovács Ferenc, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének ültetésért felelős erdőgondnoka.
A Tetra Pak a fennállása óta elkötelezett a környezetvédelem mellett
Az italos kartondobozokat gyártó cég 2007 óta működik együtt az FSC (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) nemzetközi szervezettel, 2013 óta pedig magyarországi ügyfelei számára is elérhetővé tette az FSC emblémát viselő csomagolást. A tejes- és gyümölcsleves dobozokon látható FSC logo azt jelzi, hogy a kartoncsomagolás fa- és papír alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból, valamint egyéb, ellenőrzött forrásból származik. Az FSC tanúsítással rendelkező erdészetekben egyebek mellett védik a természetvédelmi területeket, nem használnak veszélyes növényvédő szereket, és a kitermelt fák helyett újakat ültetnek. A tejes- és gyümölcsleves dobozokon látható FSC embléma arra is garancia, hogy a csomagolóanyag papír alapanyaga nyomon követhető az előállítás teljes folyamatán keresztül.

– Mivel a Tetra Pak által gyártott csomagolás legnagyobb része, több mint 70%-a papír, fontosnak tartjuk, hogy annak fa alapanyaga fenntartható forrásból származzon. Az FSC embléma ugyanakkor nem csak arról tanúskodik, hogy a gyártó felelősen gondolkodik, hanem a fogyasztókat is segíti a környezettudatos választásban. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a zöld gondolkodásmód nem kerül többe, hiszen az FSC logóval ellátott, felelős erdőgazdálkodásból származó dobozokért nem kell többet fizetni. A vásárlók egy kis odafigyeléssel is nagyon sokat tehetnek a környezetvédelemért – mondta Posztós Zsuzsanna, a Tetra Pak Hungária Zrt. marketingvezetője.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva