Tízgólos vereség a PICK ellen

Szerző • 2015-09-07 • Hírek, Sport Tízgólos vereség a PICK ellen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva878

Voltak jó etapjaink a Szeged elleni bajnoki meccsünkön, s bár összességében nem tudtuk áthidalni a két csapat közti tudáskülönbséget, tisztességesen helytálltunk a 3. fordulóban.

A bajnoki ezüstérmes otthonába látogatott a PLER szerdán, a 3. fordulóban; ahhoz a Szegedhez, amely kérdés nélkül a legerősebb együttesnek számít a bajnoki alapszakasz mezőnyéből – olvasható a csapat weboldalán a beszámoló.

pler_bent

Az első tíz perc pontosan így is telt a két csapat összecsapásából: úgy játszottunk, mint akik tisztában vannak vele, hogy nincs keresnivalójuk a mérkőzésen. Nyolc percbe telt, mire először gólra tudtunk váltani egy támadást (Radjenovic találatával 4-1), ám amikor átszakadt ez a lélektani gát, egy egész jó játékot láthattunk a budapestiektől. A 10. percben ugyanis Bujdosó Bendegúz is átesett a tűzkeresztségen, s megszerezte első bajnoki találatát a PLER színeiben – majd rögtön behúzhattunk még négyet a neve mellé -, s ez egy olyan felszabadultságot adott a társaságnak, ami miatt azért megérte leutazni az ország másik végére.

pler02_bent

Szélsőinknek köszönhetően a 12. percre fel is tudtunk zárkózni négygólos hátrányunkból (5-4), s leheletünket érezve tarkóján Pastor mester időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Persze sejthető volt, hogy hosszú távon nem veszélyeztethetjük a szegediek győzelmét, azért tisztességgel tartottuk magunkat egészen a 23. percig. Ekkor jelentkezett ugyanis először a két csapat közti tudáskülönbség, amely a 29. percre hétgólos előnyt eredményezett Ancsinéknak (15-8), Wyszomirski védéseivel hatperces gólcsendet eredményezve a mi oldalunkon.

pler03_bent

Ám a második etapban mi is megragadtuk öt percre a szegedi oroszlánok bajuszát, s talán ezek azok az apró momentumok, amik az igazi győzelmet jelenthetik egy ilyen találkozón. Lókodiék ugyanis nagyot küzdöttek, s egy percre nem adták fel a meccset, így a 39. percben ismét megközelítettük a Picket (19-15). A folytatásban azért persze megmutatkozott a két csapat közti differencia az eredményjelzőn, ám a nagy különbségben is akadt pozitívum: ahogyan a Szeged, úgy Hutvágner István is próbálgathatta csapatát, s mindenki játéklehetőséghez jutott a mérkőzésen. A félidő derekára azután megugrották Curuvija-ék a tízgólos különbséghatárt, amit bár fiataljaink lelkesen próbáltak leküzdeni a hajráig (Fiar és Vízler is feliratkozott a góllövőlistára), végül Robledo véglegesen beállította a differenciát a lefújásra (36-26).

MOL-Pick Szeged – PLER-Budapest 36-26 (16-10)
Férfi NB I, 3. forduló – 2015. szeptember 5. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Bacs, Bóna

Szeged: Sierra, Wyszomirski (kapusok) – Mindegía, Robledo 4, Velkey 1, Thiagus Petrus 1, Fekete B. 2, Ilyés 3, Balogh Zs. 4, Blazevic, Hegedűs 3, Bombac 3, Parrondo 1, Curuvija 7, Vranjes 3, Ancsin 4. Edző: J. Carloss Pastor.

PLER: Kránitz, Boros (kapusok) – Bakos, Kocsi, Bujdosó 5, Tóth P. 1, Lókodi 4, Oláh T., Leimeter 2, Benmiloud 5, Radjenovic 2, Fiar 1, Vízler 1, Nagy Sz. 5, M. Mikita, Farkas. Edző: Hutvágner István.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1

Ezzel a tízgólos vereséggel letudtuk azt az első 3 fordulót, amely papírforma szerint az ellenfelek pontgyarapítását jelentette, szerdán azonban vár egy új kihívás a csapatra: a Gyöngyös együttesét fogadjuk ugyanis a Lőrinciben!

Forrás: plerbudapest.hu/Bayer Tamara

Fotók: plerbudaepst.hu/Tóth Noémi

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva