Több mint 9 millió utas a Liszt Ferenc reptéren

Szerző • 2015-01-14 • Hírek, Közlekedés Több mint 9 millió utas a Liszt Ferenc reptéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1977

A Budapest Airport 2014-ben minden korábbi utasforgalmi rekordot felülmúlt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret 2014-ben egészen pontosan 9 155 961 induló és érkező utas vette igénybe. Ez a szám jelentősen felülmúlja a korábbi, 2011-ből származó 8,9 milliós utasforgalmi csúcsot.

A forgalom az egész év folyamán dinamikusan nőtt; nem kevesebb, mint hét hónap statisztikája (február, március, április, május, június, november és december) hozott abszolút rekordot a repülőtér történetében. A nem-schengeni forgalom aránya 36 %-ra nőtt, ami egészségesnek mondható, és csökkenő mértékű függőséget jelent az Európán belüli forgalomtól.

repuloter01_bent

A légitársaságok átlagos kihasználtsági mutatója (az ún. load factor) szintén rekord szintre, 79 %-ra emelkedett, ami jól mutatja a turisták és az üzleti utazók folyamatosan fokozódó érdeklődését Magyarország, illetve Budapest iránt.

Ez a kiváló adat igen vonzóvá teszi Budapestet a légi járatok üzemeltetői számára, és jó alapot szolgáltat a további bővítésekhez. A Budapest Airport légiközlekedési szakembereinek előzetes előrejelzései 2015-re további növekedést vetítenek elő, akár 9,6 millió utast is meghaladó szintre.

A folyamatosan növekvő forgalom mellett a repülőtérnek sikerült tovább javítania az utazási élmény színvonalát, amit a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által koordinált, anonim utas-elégedettségi felmérések minden korábbinál jobb eredményei is megerősítenek.

bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva