Több ősz hajszállal, de semmit sem feladva

Szerző • 2017-10-23 • Hírek, Sport Több ősz hajszállal, de semmit sem feladva bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva452

Ha van labdarúgócsapat, amelyik balszerencsés, akkor a PSK az. A BLSZ I. osztályában játszó imreiek eddigi őszéről visszafogottan is csak ez mondható el. Így véli ezt Molnár Zoltán vezetőedző is, aki ettől függetlenül előrenéz. (A beszélgetés a 10. forduló előtt készült.)

Mivel ismerem az utóbbi időben elért eredményeiket, nem csodálkoztam volna, ha egy ősz emberrel találkozom. Tényleg magértettem volna a változást…

– Képzelheti akkor, hogy én mit éltem át… Beszélhetek a bajnokságról is, de a Magyar Kupából történt kiesésünk okozott igazából rossz napokat.

A lényeget tudjuk, kiestek a Balatonfüred elleni meccsel. Hogy történt?

– A 64-be jutásért mérkőztünk, a 90. percben még nálunk volt az előny, s vezettünk 2-1-re, ami azt vetítette előre, hogy nagy bravúrt hajthat végre az együttes, mert egy országos bajnokságban szereplő, hogy úgy mondjam, profi csapatot búcsúztathatunk. A játékvezető kétperces hosszabbítást jelzett, amiből aztán négy lett… Addig játszottunk, a 94. perc végéig, amíg nem kaptuk meg a második gólt, így lett 2-2.

Megértve a lelkiállapotukat, azért maradt még esély a továbblépésre.

– Nem is adtuk fel, a hosszabbításban is mentünk előre, de a 115. percben, nem sokkal a vége előtt, egy kapu előtti kavarodást követően, amikor jóformán senki nem tudta, hogy hol a labda, betalált a Füred, nekünk meg maradt a szomorkodás.

Túl a játékosok letargiáján, igazi edzőtragédia az, amit át kellett élnie…

– Nem is tudtam mit kezdeni vele, mert annyira közel álltunk a szinte utolérhetetlen bravúrhoz. De azért tudtam, hogy fel kell állnunk, mert a bajnokságban egyik ellenfelünk sem kérdezi meg, hogy mi történt velünk. Az öltözőben kis túlzással egyetlen arcot sem láttam, csak lehajtott fejeket. Mindegy, túl kellett esnünk ezen, túl is estünk.

A bajnoki szereplésre rányomta a bélyegét a kupából való kiesés?

– Azt nem tudom, hogy van-e közvetlen oka, de talán igen…

Ott hogy szerepelnek?

– Így is, úgy is, de nem a legjobban. Kilenc fordulón vagyunk túl, s a két-két győzelem és döntetlen mellé öt vereséget szedtünk össze, tehát lehet valami abban, hogy bennünk van még a kiesés.

A beszélgetés óta a PSK a 10. fordulóban 3-1-re megverte a Fővárosi Vízművek SK csapatát így begyűjtött még egy győzelmet és ezzel a 11. helyre lépett előre – gratulálunk! – a szerk.


Tényleg nem a PSK őszének tűnik eddig az idei...

– A 13. helyen állunk, talán ez sem véletlen, és a vereségek közül négy egygólos volt… Október 15-én például 3-2-re maradtunk alul.

Nem akar valami jót is mondani?

– De igen, s ezt boldogan teszem. A klub három játékosát is meghívták Budapest felnőtt válogatott keretébe. Erdei Péter, Eke Szabolcs és Nagy Gergely már pályára is lépett egy edzőmeccsen, s ketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.

Azért csak megtaláltuk a jó végszót…

– Remélem, hogy néhány forduló múlva már nem csak a végszó lesz jó.

Fotónk archív felvétel!

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva