Toborzó focitorna a Városgazdánál

Szerző • 2015-04-15 • Hírek, Sport Toborzó focitorna a Városgazdánál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1525

Két kategóriában 14 csapat részvételével rendezte meg toborzóval egybekötött labdarúgótornáját a Városgazda Utánpótlás Akadémia április 11-én, a Vilmos Endre Sportcentrumban.

Több oka is volt a torna megszervezésének. Egyrészt, hogy megmutassa magát az akadémia, másrészt pedig az, hogy maga a sportcentrum is a gyerekek és a szülők látókörébe kerüljön. Itt van a bázisunk, itt működik a labdarúgó szakosztály, és az itteni uszodában működik hamarosan az úszószakosztályunk – mondta Kissné Baumann Gizella, a focitorna főszervezője.

A nyárias időben az akadémistákon kívül számos iskola diákjai futballoztak, köztük nagyon sok lány is ügyesen kergette a labdát.

focitorna02_bent

A tornát két korcsoportban rendeztük meg. Az első és második osztályosok 8, a harmadik, negyedik osztályosok pedig 6 csapatot alkottak. Örülök annak, hogy sok lány is van közöttük, mert eredetileg az akadémián is lányfociban gondolkodtunk. A torna egyben toborzó is, a táborainkba és a szakosztályainkba is lehetett itt jelentkezni.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia június 22-től, egy hetes turnusokban napközis rendszerben indít labdarúgó-, illetve úszótáborokat.

Szarvas Attila alpolgármester ezúttal nem hivatalos minőségében, hanem szülőként volt jelen a tornán, miután legkisebb gyermekei, a 9 éves ikrek a Városgazda akadémiáján fociznak.
A srácok a suliban is fociznak, illetve mindkettő olyan típus, hogy ha labda van, akkor mindegy, hogy hol, csak játszhassanak – mondta Szarvas Attila. – Szükség van az ehhez hasonló gyerektornákra, mert amellett, hogy nagyon jó alkalom a szabadidő hasznos eltöltésére, úgy gondolom, hogy ennyi gyerek közül néhány igazi tehetség is előkerülhet.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva