Toborzó: hozza el gyermekét a Vilmos Endre Sportcentrumba

Szerző • 2015-09-15 • Hírek, Programok, Sport Toborzó: hozza el gyermekét a Vilmos Endre Sportcentrumba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva953

A Vilmos Endre Sportcentrum ad otthont szombaton a Városgazda Utánpótlás Akadémia újabb toborzójának, amely során az érdeklődők az egyesület valamennyi szakosztályával, sportágával megismerkedhetnek, s akár megtehetik az első lépést egy világverseny dobogója felé.

Az előkészületekről Baumann Gizellát, a Városgazda sportszakmai vezetőjét és sporttanácsadóját kérdeztük.

Éppen csak magunk mögött hagytuk az elmúlt szombati Sportízelítőt, máris újabb sportos nap várja az érdeklődőket, a kerületi gyerekeket. Arról nem beszélve, hogy két héttel ezelőtt a Városgazda a Bókay-kert uszodájában rendezett toborzót két sportágban, az úszásban és a vízilabdában. Úgy tűnik, nem csupán üres szó az, hogy sportos a kerület…

– Minden adott ahhoz, hogy hívjuk, várjuk az érdeklődőket. Elkezdődött az iskola, itthon vannak a gyerekek, szép az idő, mindenki örömmel megy szabadba. Miért ne használnánk ki?

tobor02_bent

Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor a Sportízelítő aratott sikert Bókay-kertben a kerületi fiatalok körében, immáron ötödik alkalommal. Mondhatjuk azt is, hogy az ízelítő az „előszobája’ a mostani toborzónak?

– Olyan értelemben van összefüggés a két rendezvény között, hogy mindkettő kerületi, mindkettő a sport jegyében lett életre híva, s a fiatalokat szólítja meg.

Zumbázhat az anyuka

A Bókayban azt láthattuk, hogy meghallották, mert rengetegen voltak, akárcsak a két héttel ezelőtti Városgazda „vizes” toborzón. Ebből kiindulva nagy forgalom lesz szombaton a Vilmos Endre Sportcentrumban is.

Új szakosztályok
Városgazda Utánpótlás Akadémia a nyár folyamán újabb szakosztályokkal bővült. Megalakult a futsal és strandlabdarúgó szakosztály. Az „ő” számukra a mostani toborzó jelenti a bemutatkozást, most jelentkezhetnek a soraikba a gyerekek. Az alapos előkészületeknek köszönhetően olyan kiváló személyeket sikerült az akadémia új sportágai mellé állítani, mint Szabó László, a Testnevelési Egyetem sportmenedzsere, Ughy Márk, a 110-szeres futsalválogatott csapatkapitány, Ács Gábor, a hatszoros magyar bajnok kapus, s Balogh Zsolt, UEFA B-licences edző. Érdemes lesz tehát ezt a két sportágat is kipróbálni, mert a szakemberektől csak jót, hasznosat lehet tanulni.

– Azért is reméljük ezt, mert a megalakulásunk óta ez a mostani lesz az első alkalom, hogy az akadémiánk valamennyi szakosztálya és sportága bemutatkozik, s kínálja magát.

Azt hiszem, az újabb sikerhez már csak a szép őszi időre lesz szükség.

– Így lesz, mert a sportot még az esőfelhők is tisztelik. Legalábbis remélem…

Kérem, mondja el, hogy mely sportágakat próbálhatják ki az érdeklődő gyerekek?

– És hogy teljes legyen a kép, a szüleik… Ugyanis az ő számukra is biztosítjuk a sportolás, a mozgás lehetőségét. A mamák aerobicozhatnak, zumbázhatnak, az apukák pedig a küzdősportokban vitézkedhetnek.

tobor03_bent

Miközben a gyermekeik sportágat választhatnak, s megteszik az első lépést egy világverseny dobogója felé.

– Sok képzeletbeli dobogónk van. A már a Bókay-kertből megismert úszáson és vízilabdán kívül három küzdősportág-szakág is várja a gyerekeket, továbbá a labdarúgás, a futsal és a strandfoci technikájával és titkaival is megbarátkozhatnak a srácok és a lányok.

Káposztával köszönnek el

Hány órától várják a Vilmos centrumba a fiatalokat?

– Délelőtt tízkor már ott leszünk, s ha valaki túl sok kalóriát adna le az „ismerkedés” során, az sem baj, mert a délután, a nap zárása előtt, bográcsban készült töltött káposztával vendégelünk meg mindenkit, hogy csillapíthassa az éhségét.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva