Toborzott a Városgazda, százak ismerkedtek a sportágakkal

Szerző • 2015-09-22 • Hírek, Sport Toborzott a Városgazda, százak ismerkedtek a sportágakkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva947

Ismét nagy sikerű, nagy létszámú toborzót rendezett szombaton a Városgazda Utánpótlás Akadémia.

Ismét nagy sikerű, nagy létszámú toborzót rendezett szombaton a Városgazda Utánpótlás Akadémia. A Vilmos Endre Sportközpontban megtartott rendezvényen az akadémia valamennyi sportága bemutatkozott, a küzdősportoktól kezdve, a vizes- és a szabadidős-sportágakon át át, egészen a labdarúgásig. Nem is volt csodálkoznivaló azon, hogy nagy volt az érdeklődés, függetlenül attól, hogy egy héttel korábban, a Bókay-kerti Sportízelítőn is megmutatta a kerület, hogy nem csupán szavakban sportos, de a tetteiben is.

varosg01_bent

Elcsíptük az ősz utolsó, igazán szép napját – mondta reggel Baumann Gizella, a Városgazda sportért felelős munkatársa, aki egy héttel a Sportízelítő után ismét arra vállalkozott a csapatával, hogy megmutatja: lehet sport, sportolás nélkül is élni, de minek…

A tavasszal megalakult akadémia valamennyi szakosztálya ott volt a sportközpontban, ahol a küzdősportágak képviseletében a kiokusinkajt, a thai bokszot és az ökölvívást próbálhatta ki sok-sok fiatal, köztük több pöttömnyi lányka. Ott volt a két „húzó” szakág, az úszás és a vízilabda képviselője, ott a szabadidős sportágak hajlékony és csinos hölgyei, s természetesen nem maradhattak ki a sorból a fiatal labdarúgók sem, akiknek lesz dolga bőven: mire felnőnek, nekik kell eltüntetni azt az űrt, ami jelenleg a külhoni és a magyar foci között tátong.

varosg02_bent

A lényeg, hogy ott volt mindenki, aki mozogni akart, mert valamennyi résztvevő számára nyitott volt a kapu, sőt, nagy-nagy szeretettel várták őket.

Lévai István Zoltán alpolgármester szavaiból is kiderült ez, mert ahogy elmondta, „ a tehetségeknek ne legyen határa, mindegyikük számára lehetőséget biztosítunk, hogy megvalósítsa az álmát.”

Álomról beszélt Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is, amikor elmondta: „minden nap teszünk azért, hogy valóra váljon az álom, amit az íróasztal mellett találtunk ki, mert az akadémiában fantáziát, lehetőséget láttunk és látunk.”

varosg03_bent

Az érdeklődők, a sport felé fordulók számából ismét az derült ki, hogy legyen akárhány toborzó, akárhány ízelítő, a telt ház garantált. S ha netán valaki kevesellte volna a kínált sportágak számát, Baumann Gizella elmondta, hogy nem kell már sok idő ahhoz, hogy az atlétikával, a tornával és a kosárlabdával bővüljön a kínálat.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva