Előbújtak a múzeumi mackók

Szerző • 2020-02-18 • Hírek, Közélet Előbújtak a múzeumi mackók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva238

Lassan-lassan közeleg a tavasz: a néphagyomány szerint a téli álmot alvó medve hamarosan kimerészkedik barlangjából. Ha előbújt, és meglátja az árnyékát, gyorsan visszamászik, és még sokáig télies lesz az időjárás. Azonban ha nem látja meg magát, kint marad, és hamarosan eljön a tavasz. A Tomory Lajos Múzeum épületében is ébredeznek a macik. A Látványraktárban kiállított 200 játékmackóhoz kapcsolódó játékos programon, 2020. február 1-jén közel 70-en vehettek részt a Herrich-Kiss villában.

Már 14:00 előtt megérkeztek a leglelkesebb medvenyomvadászok saját plüssmackójukkal a kezükben, hogy a múzeum gyors felfedezése után az udvaron megkeressék, merre is jártak a macik. Az egyes lábnyomokat megtalálva a gyerekek a kert különféle pontjain kincsesládikákba rejtve találkozhattak az általuk is ismert, híres mesebeli mackókkal. A ládikákban található macis matricákat összegyűjtve a kis nyomvadászok egy mackós hűtőmágnessel gazdagodtak.

Mindeközben az épületben is vidám játék zajlott. Az óriás Micimackó által őrzött varázskapun átmászva a gyerekek a múzeumi macik világába csöppenhettek: megfigyelték, képek alapján megkeresték a különféle plüssmacikat. A frissen érkező látogatók Mézes Mackó teát kortyolgatva melegedhettek fel, míg a kézműves asztaloknál a legkreatívabbak macit öltöztettek és egy pohárkából előbújó mackót készítettek.

15:00-kor és 16:30-kor a Tomory Lajos Múzeum munkatársai, Mayer Adél és Cziráki Melinda múzeumpedagógusok macis múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak, melyen nem csak a gyerekek, de a lelkesebb szülők is részt vettek. A saját, otthonról hozott plüssmacik megfigyelése után Fürkésznek, az éppen a gyűjteménybe érkező macinak segített a csapat: tárgyakat kerestek a felfedezőúthoz, majd a Málnaszigetre jutva élelmet gyűjtöttek Fürkész óriási batyujába, végül pedig felfedezték, hol és kikkel fog együtt lakni a maci a Látványraktár vitrinjeiben.

A rendezvényen közel 70 gyermek és szülő, valamint legalább 30 otthonról hozott plüssmackó vett részt, így az épület egészen 18:00-ig vidám játéktól, nevetéstől, és persze brummogástól volt hangos. A nagyközönségnek szóló macis program hetében kerületi első osztályosoknak, az utána következő héten óvodásoknak számára is megrendeztük a macis foglalkozást.

Tomory Lajos Múzeum

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva