Torma Imre helytörténészt köszöntötték 90. születésnapján

Szerző • 2020-06-28 • Hírek, Kultúra Torma Imre helytörténészt köszöntötték 90. születésnapján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva408

Ezen a héten jeles évfordulót ünnepelhettünk a múzeum főépületében. 90. születésnapja alkalmából a Herrich-Kiss villában köszönthettük a helytörténeti egykori munkatársát, a Traktormajálisok kezdeményezőjét, a máig aktív Torma Imrét.

Torma Imre egész életét Pestszentlőrincen töltötte, a Kistext kolóniában nőtt fel – írta a Facebook-on a Tomory Lajs Múzeum. A traktorgyárban, a BKG-ban és a Malévnál is dolgozott. A gyűjteményhez még alapító névadónk, Tomory Lajos vette fel, és azóta is támaszkodhatunk helytörténeti tudására, segítségére. Évtizedeken keresztül gyűjtött interjúkat, dokumentumokat, számtalan fotósorozattal dokumentálta pl. az Üllői út változásait. Munkássága számtalan kiadványban, kiállításon hasznosult, hasznosul a mai napig.

Jó egészséget és hosszú életet kívánunk neki!

Az ünnepeltnek e jeles alkalomból gratulált a XVIII. kerületi Szaniszló Sándor polgármester és Somody László alpolgármester, a XIX. kerületből Vinczek György alpolgármester, Stieber József és a Hofherr-Dutra Emléktársaság tagjai, Heilauf Zsuzsanna, a Tomory Lajos Múzeum vezetője és munkatársai.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva