Tornaszobát avattak a Zöld Liget Óvodában – VIDEÓ

Szerző • 2016-11-14 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a tizennyolcból Tornaszobát avattak a Zöld Liget Óvodában – VIDEÓ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1062

Új tornaszobával bővült a pestszentimrei Zöld Liget Óvoda. A gyerekszemmel teremnek is beillő, 54 négyzetméteres helyiségbe az óvoda udvarára néző nagyméretű ablakoknak köszönhetően szinte árad a természetes fény. Nézze meg a cikkben a WEBHÍRADÓ18 riportját is!

A november 10-i ünnepélyes átadón a Zöld Liget óvodásai játékos tornaórával vették birtokba a szobát. A kicsik lelkesen mozogtak, eljátszották a mondókákat, táncoltak és hogy mennyire komolyan vették a feladatot, mutatja, hogy egy-egy aprócska hibát vétve volt, akinek sírásra görbült a szája. Igaz csak egy pillanatig, mert a leejtett kendőt felvéve a következő ütemre már újra együtt táncolt mindenki.

A kedves produkció szünetében Ughy Attila polgármester rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy régi adósságot törlesztett az önkormányzat a tornaszoba megépítésével.

Nagyon fontos, hogy a gyermekek szellemi nevelése, a környezettudatos gondolkodásmód elsajátítása mellett jusson idő a testmozgásra is. A mindennapos testedzésre most már télen is megfelelő körülményeket biztosít ez a kis tornaterem.

Galgóczy Zoltán alpolgármester elmondta, hogy nagyjából egy hónap alatt a Zöld Liget Óvoda a harmadik intézmény, ahol jelentős bővítést végeztek.

Elmondhatjuk, hogy lendületben a köznevelési ágazat, hiszen rövid időn belül torna- és csoportszobát adhattunk át a lőrinci Vadvirág óvodában, ugyancsak egy tornahelyiséget kapott a Gyöngyszem óvoda, most pedig a Zöld Liget Óvodában fejeződött be ez a fejlesztés – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy bár az önkormányzat mindezt saját erőből finanszírozta, az érdem a helyi adófizető polgároké.

zoldliget02_bent

Azt mondhatjuk, hogy a kerület adóereje igen nagy. Ehhez természetesen kell a Liszt Ferenc repülőtér is, de a helyi vállalkozások fegyelmezetten fizetik a telekadót, és az iparűzési adót. Ezek a bevételek teszik lehetővé az önálló önkormányzati fejlesztéseket. A szülők által támogatott óvodai alapítványok is sokat segítenek, közel egy éve a Zöld Liget ennek segítségével készült el a KRESZ-pálya.

zoldliget03_bent

A Zöld Liget Óvoda tornaszoba átadóján Bauer Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva