Történelmet írt a Botafogo

Szerző • 2014-09-02 • Könnyű, Kultúra Történelmet írt a Botafogo bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1188

Mindenkinek jár egy kis pihenő, de a Botafogo táncosai tényleg csak keveset lazíthattak a nyári szünetben. Ahogy a profi sportcsapatoknál, így a kerület nemzetközi sikereket elérő művészegyüttesénél is zajlik a felkészülés az őszi szezonra. Sőt, mindeközben Dalotti Tibor táncosai még történelmet is írtak a Nemzeti Táncszínházban.

rouge-karmelita-udvar-original-50232

Hogyan töltötte a csapat a nyári szünetét?

A nyári program elég sűrűre sikeredett, amit részben pihenéssel, részben több edzőtáborozással töltöttünk. Három is volt belőle a nyáron. Ilyenkor reggeltől estig táncolunk, de voltak erőnléti edzéseink is, amikor erősítő-lazító foglalkozásokat tartottunk. Ilyenkor persze próba próbát követ, majd este különböző táncos mozifilmeket néztünk kikapcsolódásként. E mellett két előadást is tartottunk a Nemzeti Táncszínházban.

Hogyan sikerültek az előadások?

Egy hatalmas megtiszteltetés ért minket, amivel történelmet írtunk. Az 1789-től folyamatosan működő Várszínház, ami Nemzeti Táncszínházként működött idén bezárta kapuit. A színház legutolsó előadása pedig a mi nevünkhöz, a Botafogo Rouge című előadásához köthető.

sakkk_6335

Mikor láthatja a közönség ismét a Rouge-t?

Idén márciusban mutattuk be először a nagy sikernek örvendő munkánkat, legközelebb pedig november 27-én, Vácon állunk vele újra színpadra.

Hol látható még a Botafogo?

Szeptemberben 27-én a Sakk című darabunkat adjuk elő a Hagyományok Házában, míg október 26-án a MOM Kulturális Központban lépünk föl. Mindez a Nemzeti Táncszínház szervezésében, csak alternatív helyeken. A Sakk már 5 éve futó darabunk, amely a nagy sikere miatt már az 50. előadásnál tart.

img_6478

Készül újabb koreográfia is?

Igen! Szeptember elsejével elkezdjük az új versenykoreográfiánk gyakorlását, ami különleges zenei világú mutatvány lesz, hiszen a Botafogo együttese konkrétan egy kemény rockzenére fog táncolni.

Becsengettek az iskolákba is…mikor indul a tánciskola a Botafogonál?

Ahogy harminc éve minden tanév elején, most is szeptemberben indul a tánciskola, ahová várjuk a komolyan táncolni vágyókat. Az óráink keddenként és péntekenként 16 órától lesznek elérhetőek a Kondor Közösségi Házban.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva