Történelmi séták a kerületben

Szerző • 2017-09-14 • Hírek, Programok Történelmi séták a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva419

A Kulturális Örökség Napja alkalmából a Tomory Lajos Múzeum két történelmi sétát is szervez a kerületben szeptember 16-án.
Szeptember 16-án 10.30-kor Pestszentlőrincen az Üllői út mentén:

Találkozó: a Bp. XVIII. Üllői út és a Thököly utcai megállóban, a Kossuth téri Pavilonban.
Közlekedéshez szükséges: BKV-jegy vagy BKV utazási bérlet
A sétát vezeti: Dr. Heilauf Zsuzsanna
Létszám: 30 fő
Fontos! Regisztrálni az info@bevasarloutca.hu e-mail címen lehet, a séta nevét, indulási időpontját és a résztvevők nevét kell megadni!

Szeptember 16-án 15.00 órától „A föld (a kert) – a víz és a levegő – környezetünk, ahol élünk!” elnevezésű túrán lehet részt venni:

Találkozó: Herrich-Kiss villa, Margó Tivadar u. 116-118. (Makói utcai kiskapu)
A Herrich-Kiss villa teraszán az elmúlt év felújításairól és fejlesztéseiről tartott összegzés után a látogatók ismertetőt hallhatnak a Bókay-család emlékeiről és Rerrich Béla kertépítő mérnök örökségéről. Dr. Felszeghy Klára biológia és környezetünk témakörében elhangzó gondolatai után indul a séta, melynek állomásai: Szent Lőrinc (Grassalkovich)-kápolna, az egykori Gloriett helyszíne a Gilice téren, Marczell György Főobszervatórium – Országos Meteorológiai Szolgálat, Műszaki és Városüzemeltetési Divízió – Városgazda 18.
A sétát vezeti: Dr. Heilauf Zsuzsanna és Kardos Gábor
A részvétel regisztrációhoz kötött. Előzetes regisztráció: Tomory Lajos Múzeum 290-1585; muzeum@muzeum18ker.hu

Fotó: Ruzsa István

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva