Tour de Bókay másodszor

Szerző • 2015-04-08 • Hírek, Közélet Tour de Bókay másodszor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1091

A 175 éves I. sz. Gyermekklinika támogatására tavaly megszervezett jótékony célú Tour de Bókay kerékpáros felvonulás olyan sikert aratott, hogy idén április 26-ra újra meghirdetik a szervezők.

Magyarországon az első, Európában a negyedik gyerekgyógyításra alapított klinika volt Schöpf-Mérei Ágoston gyermekklinikája, amelyet az alapító utáni első igazi intézményvezető, idősebb Bókai János orvosprofesszor után a mai napig Bókay-klinikaként emlegetnek, s amelyben ma is dolgoznak orvosok a Bókay dinasztia két ágából.

Az évforduló apropóján dr. Tóth-Heyn Péternek, a klinika igazgatóhelyettesének ötletét felkarolva fogott bele a jótékony célú kerékpáros túra szervezésébe Kardos Gábor, a Bókay-telep volt önkormányzati képviselője, a XVIII. kerületi Települési Értéktár Bizottság elnöke.

A nagy sikerre tekintettel idén újra megrendezik az eseményt az intézmény alapítványának támogatására a „Sport – egészség – hagyomány” mottó jegyében. Mint azt Kardos Gábor elmondta, a gyűjtés és az egészséges mozgás mellett az is cél, hogy felhívják a figyelmet a Bókay család által Budapesten – jelentős részben a XVIII. kerületben – létrehozott kulturális örökségre.

A túra április 26-án 10 órakor indul a klinika kertjéből (1083 Bókay János utca 53.), majd az Üllői úton végighaladva érkezik a Bókay-kertbe. Fontos tudnivaló, hogy csak olyan kerékpárral lehet részt venni, amelyik megfelel a közúti közlekedés szabályainak. A felvonulás egész ideje alatt rendelkezésre áll orvosi ügyelet és kerékpárszerviz, a végén pedig – a szervezők szándéka szerint – várhatóan kedvezménnyel vehető majd igénybe a Bókay-kert szolgáltatásainak nagy része.

A részvételi díj 1000 forint, családi nevezéskor (több gyerek esetén is) 3000 forint.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva