TOVÁBB, 18!

Szerző • 2014-07-28 • Egyéb, Fejlesztések, Hírek, Polgármester TOVÁBB, 18! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1318

Helyi lakosok fényképével és Ughy Attila polgármester tájékoztató üzeneteivel népszerűsíti Pestszentlőrinc-Pestszentimre az elmúlt négy év saját és európai uniós fejlesztéseit. Honnan értesülhetünk még a friss hírekről?

Helyiek népszerűsítik a XVIII. kerület fejlesztéseit

Az óriásplakátokon, járműveken, saját kezelésben lévő intézményekben zajló kampánynak kiemelt kísérő elemei is vannak. A helyiek ugyanis egy új, szolgáltató internetes portálról (www.tovabb18.hu), valamint egy tájékoztató füzetsorozatból is értesülhetnek a kerületi fejlesztéseiről, valamint a helyi vállalkozások, sportegyesületek híreiről, a kulturális, az oktatási, a szórakozási lehetőségekről.

1

Facebook:
facebook.com/tovabb18
facebook.com/ughy.attila.polgarmester

Tumblr:
ughyattila.tumblr.com
tovabb18.tumblr.com

Twitter:
@UghyAttila
@tovabb18

Pestszentlőrinc-Pestszentimre sokat köszönhet az európai uniós programoknak: a XVIII. kerületben az elmúlt két évben 15 milliárd forint értékben valósul meg városfejlesztés. A főváros és a kerület az összeg legnagyobb részét a több mint 90 kilométer új csatorna kiépítésére fordítja, ugyanakkor megújult a pestszentimrei városközpont, több ikonikus köztér, iskola, óvoda, bölcsőde és egészségügyi intézmény is. A csatornaépítés után 600 millió forint értékben útfelújítások kezdődnek, a kerület rendezte a több mint 10 milliárd forintos adósságát, és a városrész három európai uniós projektben is vezető partnerként dolgozik (Re-Block, RE-SEEties, airLED) a terület versenyképességének növeléséért.

2

A sokszínű és sokrétű városfejlesztés több területen alapvetően és pozitívan befolyásolja a kerületi mindennapokat, ezért az önkormányzat úgy döntött – ahogyan például a Gajda Péter (MSZP) vezette Kispest (XIX. kerület) az európai parlementi választások előtt –, hogy népszerűsítési-tájékoztatási kampányt indít a kerület saját és európai uniós fejlesztéseiről és azok eredményeiről.
A kampány vezérmondata: „Legyünk büszkék magunkra! Tovább, 18!” A kampány szlogenje jelzi: a városvezetés tisztában van azzal, hogy Simon Gábor és holdudvarának 2010-ben megszakadt „uralkodása” után, csak egy nyitott, európai és nemzeti identitására büszke, a lakosságot bevonó, arra támaszkodó önkormányzat lehet sikeres.

3

Ezt jelzi az is, hogy a köztéri kampányban helyi lakosok népszerűsítik a fejlesztéseket. A szereplőválogatásra több tucatnyian jelentkeztek; szakemberek válogatták ki azokat, akik végül a plakátokra kerültek. A szereplők ingyen vállalták a feladatot; a kampány költségvetésében a meglévő és a soron következő produktumok előállítása, illetve a médiavásárlás jelent kiadást.

4

 

ÖNNEK MELYIK PLAKÁT TETSZIK LEGJOBBAN? szavazzon!

Ughy Attila polgármester szerint a „Tovább, 18!” kampány azt a célt is szolgálja, hogy, akik csak átutazóban járnak a kerületben, ők is lássák: a pozitív gazdasági folyamatok mellett egy erős, értékmegőrzésre és értékteremtésre egyaránt alkalmas közösség épült fel, amely továbbra is számít a lakótelepek és a kertvárosi részek lakosainak aktivitására.

Ughy Attila jelezte: a pár hónapja, a Facebook-on elindított online polgármesteri fogadóórák, a kerülettel foglalkozó mikroblogok, a www.tovabb18.hu szolgáltató, közösségi portál látogatottsági adatai azt jelzik: a XVIII. kerületiek igénylik és hasznosnak tartják, hogy a polgármester közvetlen, azonnal reagáló kapcsolatban van a lakosokkal.

 

5

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva