További két játszótér is megújult

Szerző • 2018-04-13 • Fejlesztések, Hírek, Közélet További két játszótér is megújult bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1246

Az Alacska lakótelepen lévő és a pestszentimrei Tímea téren elkészült játszóterek hivatalos átadásával fejeződött be az a hét helyszínt érintő XVIII. kerületi játszótér-felújítási program, amelyhez 30 millió forintot biztosított a kerületi önkormányzat.

Az Alacska lakótelep központjában lévő játszótéren új pingpongasztal és új padok állnak, telepítve lettek a homokozó feletti napvitorla tartóoszlopai, és új ivókút is szolgálja a játszóhely kényelmét. Ugyanitt a bekerített focipálya zajvédő falát is felújította a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

A kertvárosi környezetben lévő Tímea téren lévő játszótér különlegességét az adja, hogy az útkereszteződés négy cikkelyre osztja. A játszótér három cikkelyt foglal el. Az egyiken egy impozáns mászóvár várja a gyerekeket, akik biztonságban csúszdázhatnak, mászhatnak a maximálisvédelmet jelentő gumiborításnak köszönhetően. A mászóvárral szemben lévő térszeleten egy napvitorlával védhető homokozó, néhány hintajáték és egy mérleghinta található. A legérdekesebb talán a szabadtéri fitnesz eszközöket tartalmazó rész.

Elmondható, hogy a Tímea tér az egész családnak aktív kikapcsolódást nyújt. A kisgyerektől a felnőttig szinte minden korosztály megtalálja a számára megfelelő tornaeszközt – mondta Kucsák László országgyűlési képviselő, aki korábban a lakossági kérések alapján kereste meg a felújítások ötletével az önkormányzatot, ahol ezek a kérések nyitott fülekre találtak, és létrejöhetett a felújítási-projekt.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva