Továbbra is Lendületbe hozzuk!

Szerző • 2014-05-31 • Család, Könnyű, Programok, SportHozzászólások (0)2459

Önkormányzatunk teljesen egyedülálló kezdeményezése szerencsére folytatódik!
Sőt, még több lehetőséget kapunk: tenisz, jóga, síelés… mind elérhető lesz méghozzá: INGYEN!
Legyen szó fiatalokról, idősekről, kezdőkről vagy haladókról, bárki, aki kedvet és lelkesedést érez, elmehet, mozoghat, akár rendszeresen, akár csak egyetlen órát igénybe véve. A városvezetők „A sport legyen a szívügyünk!” szlogen jegyében pedig úgy teszik ezt a lehetőséget még „szívélyesebbé”, hogy az érkezőknek egyetlen forintot sem kell fizetniük azért, hogy rendszeresen mozogjanak.

Ingyen futás, nordic wlaking, uszoda, zumba, önvédelmi sport…

A XVIII. kerületi önkormányzat tovább folytatja az immár három éve elindított (egyébként egyedülálló) „Lendületbe Hozzuk!” programját, amelynek lényege, hogy az önkormányzat által meghatározott sportfoglalkozásokon, helyszíneken ingyenes sportolási, mozgási lehetőségeket biztosítanak a kerület lakosai számára.

lendületet

“Szerencsére elég sok a zöldterületünk, így igyekszünk ezt kihasználni, amikor lehetőségeket biztosítunk akár a szabadidősportokra, akár a versenysportok tekintetében – mesélte Varga Judit Veronika sportreferens. “Nagyon sikeres az évek óta működő „Lendületbe Hozzuk!” programunk, amely keretén belül eddig az úszás, futás, nordic walking, zumba és önvédelmi oktatás közül választhattak a sportolni vágyók.”

…és ez még nem minden!

Ez a kínálat most kiegészül a csoportos tenisz-, jóga-, illetve síoktatással. Ezekhez a foglalkozásokhoz a kerület különböző zöldövezeti területeit és művelődési házait vesszük igénybe hetente 1-2 alkalmas edzéslehetőséggel. Nincs más dolga annak, aki részt akar venni ezeken a programokon, mint az előre meghirdetett időpontokra odamegy, és sportol, saját igénye szerint rendszeresen vagy csak alkalmi módon.

lendületbe hozunk

A kerületi iskolákkal, sportegyesületekkel való folyamatos együttműködés biztosítja, hogy minél nagyobb részvétellel menjenek a sporteseményeink. Az egyik legnagyobb szabadidősport megmozdulásunk a minden év március 15-én megtartott “Imre-Lőrinc Futóverseny”, ahol az iskolák a részvétellel arányosan még díjazásban is részesülnek.

futimreéslorinc

sportízelítő

 

A másik kiemelt eseményünk pedig a Bókay-kertben szeptember 13-án  megrendezésre kerülő ,“Sportízelítő”, amelyet leginkább egy kerületi sportágválasztóhoz hasonlíthatunk, ahol a helyi sportegyesületek bemutatókkal népszerűsítik az adott sportágukat.

IMG_4633

A nyári időszakban a napközis táborokon belül, illetve a sportegyesületek szervezésében is számos sporttábor, vagy sportprogram közül lehet majd választani, ezért érdemes megtekinteni a folyamatosan meghirdetett kínálatokat.

Lesz VB sátor!

vbsátor

Eszes János sportreferens mindezt még kiegészítette azzal, hogy mivel közeleg a brazíliai labdarúgó világbajnokság, ezért az önkormányzat melletti piac téren június 12-től megnyílik a vébésátor, ahol a közösségi meccsnézést kedvelők óriáskivetítőn követhetik figyelemmel az év legjelentősebb és legjobban várt sporteseményét. Profi  szakkommentátorok, volt labdarúgók és díszvendégek kommetárjai teszik majd érdekesebbé a mérkőzések közötti szüneteket. A meccseredményekre helyesen tippelők között pedig dedikált labdák találnak gazdára.

Akikre büszke sportos kerültünk:

Büszke lehet kerületünk, hiszen számos híres és eredményes sportoló kötődik hozzánk. Például Marosi Ádám európa- és világbajnok, s olimpiai bronzérmes öttusázó, akivel egy iskolai sportnépszerűsítő és élménybeszámoló programsorozatot is szerveztünk, amely a fiatalok körében nagy siker volt.

ValkuszMáté

De a teljesség igénye nélkül megemlíthetném Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes ás világbajnok öttusázót, Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok kajakost, Káté Gyula ökölvívót, Szávai Csaba paralimpikon erőemelőt, vagy Valkusz Máté korosztályos ranglistavezető bajnok teniszezőt is. – tette hozzá Eszes János sportreferens.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva