Traktortól a szőlőkombájnig

Szerző • 2015-09-12 • Hírek, Közélet Traktortól a szőlőkombájnig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva831

Szüreti klubnapot tartott szeptember 2-án a Hofherr-Dutra Emléktársaság az Új Tündérkert Étteremben.

Szüreti klubnapot tartott szeptember 2-án a Hofherr-Dutra Emléktársaság az Új Tündérkert Étteremben. A rendezvény összehozta a régi Hofherr-Vöcsi egykori munkatársait és az emléktársasággal szimpatizáló érdeklődőket.

A Gyöngyvirág utcai gesztenyefák árnyékában álló egykori Hofherr-villa ma egy szépen felújított étteremnek ad otthont. Az Új Tündérkert Étterem Nosztalgia Kávéház és Cukrászdát azonban nem csak a kulináris élvezetek kedvelői ismerik, hiszen a létesítmény mind a mai napig Hofherr-emlékhelyül is szolgál. Ennek köszönhetően idén hetedik alkalommal rendezték meg itt a Hofherr-Dutra Emléktársaság szüreti klubnapját.

szuret01_bent

A mulatság a hagyományoknak megfelelően a szőlőmust korabeli eszközökkel történő préselésével kezdődött, amit aztán a résztvevők szüreti pálinka és bor kíséretében fogyasztottak el. A rendezvény a régmúlt idők szüreteit idézte, amikor a gépesített betakarítás még nem szorította háttérbe az esemény ünnepi, közösségi jellegét.

Az összejövetelen a kellemes társalgás mellett finom vacsorát is felszolgáltak a közel 80 fős vendégseregnek. Az est végül élőzenés tánccal, emelkedett hangulatban zárult, ezzel is tovább népszerűsítve a Hofherr-Dutra Emléktársaságot és színvonalas rendezvényeit.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva