Trükkös csalók garázdálkodnak a kerületben

Szerző • 2018-07-24 • Hírek, Közbiztonság Trükkös csalók garázdálkodnak a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1160

Továbbra is idős embereket próbálnak átverni a “trükkös csalók”, a kerületben is megpróbálkoztak egy 84 éves nyugdíjas átverésével, valaki az unokájának adta ki magát telefonon.

A Ripost nyomtatott verziójában olvastuk az alábbi történetet, ami már mással is megeshetett:

Késő este hívtak, egy nő szólt bele a telefonba rossz magyarsággal. Azt mondta, hogy az unokám, Erika nevében telefonál. Mivel az unokám pont külföldön nyaralt, nagyon megijedtem. Valamilyen balesetről beszélt, de annyira megrémültem, hogy nem is értettem, mit magyaráz. A lényeg az volt, hogy az unokámnak pénzre van szüksége. Hirtelen nem is gondoltam bele, hogy ha külföldön történt valami, akkor hogyan jut el az unokámhoz az a pénz, amit én itt, Pestlőrincen odaadok egy idegennek. Sürgetett, hogy húsz perc múlva ott van a pénzért. Megígértem, hogy odaadok minden pénzt, ami van itthon, csak segítsenek Erikának. Mondtam is, mennyi, mire azt válaszolta, hogy az kevés lesz, mert tolmácsot is fizetni kell a balesetnél. Ekkor józanodtam ki: Erikának emelt szintű nyelvvizsgája van, angolul dolgozik, minek neki tolmács?” – mesélte a Ripost-nak a 84 éves Ildikó.

Az idős hölgy szerencsére nem dőlt be a trükknek, felhívhta az unokáját, aki természetesen megnyugtatta őt: minden rendben van. A szomszédja segített kihívni a rendőrséget, ők a következőket mondták:

“Azt javasoljuk, hogy akit azzal hívnak fel telefonon, hogy unokájuk, rokonuk, ismerősük bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége, ellenőrizze általa is ismert embernél a történet valóságtartalmát, hívja fel személyesen a segítségre szorulót. Semmiképp ne adjon át idegennek készpénzt vagy ékszereket, illetve orvosi ellátás céljából se fizessen, mert baleset esetén a sürgősségi ellátás ingyenes” – írta válaszában a rendőrség a lapnak.

Aki úgy érzi, hogy áldozattá vált, vagy ilyen jellegű bűncselekményt kíséreltek meg a sérelmére, tegyen bejelentést, feljelentést a rendőrségen – olvasható az írásban.

Képünk illusztráció.

via Ripost

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva