Trükkös csalók garázdálkodnak az E.on nevében

Szerző • 2019-04-16 • Hírek, Közbiztonság Trükkös csalók garázdálkodnak az E.on nevében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva401

Az interneten keresztül próbálják megtéveszteni az embereket azok a trükkös csalók, akik az E.on társaság nevében küldenek e-maileket, hogy különböző, általában alacsony összegeket átutaljanak nekik – írja a 24.hu.

Az e-mailekből nehéz rájönni, hogy tényleg nem az E.on-tól jönnek, nem csak a szöveg ugyanaz, de még a logó is.

“Az átutalni kért összegek általában pár ezer forint összegűek, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy az átverés áldozatai az elektronikus levélben megadott fizetési oldalra kattintsanak. Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül ez a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely szintén a megtévesztésig az E.on felületére, illetve az OTP Simple Pay fizetési felületére” – jelezte az energiavállalat.

Az E.on januári közleményében hangsúlyozta: csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha teljesen biztosan meggyőződtek arról, hogy a valódi E.on-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva