Trükkös csalót fogtak kerületünk rendőrei

Szerző • 2015-05-28 • Hírek, Közbiztonság Trükkös csalót fogtak kerületünk rendőrei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva531

A 34 éves férfi két hónap alatt több millió forintot gyűjtött össze gyanútlan, idős emberektől. Cikkünkben a megelőzés lehetőségit is megtalálja!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást L. Norbert 34 éves budapesti lakos ellen – írja a police.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015 áprilisa és májusa között összesen öt alkalommal idős hölgyeket hívott fel, magát unokájuknak kiadva. Közölte, hogy nagy bajban van, balesetet szenvedett és amennyiben nem fizeti ki a kárt, nem mehet el a helyszínről. Ezt követően a férfi megjelent a sértettek kapujánál, ahol már az unokájuk barátjának kiadva magát átvette a pénzt. L. Norbert Budapesten, Csévharaszton, Péterin, Gyömrőn és Nyáregyházán összesen több millió forintot csalt ki az idősektől.

A XVIII. kerületi rendőrök a gyömrői körzeti megbízott segítségével 2015. május 22-én Csévharaszton egy megbeszélt pénzátvételnél fogták el a gyanúsítottat.

L. Norbertet a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatást, amelyet a Fővárosi Főügyészség indítványára az illetékes bíróság 2015. május 25-én elrendelt.
A BRFK munkatársai az elmúlt időszakban több hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény elkövetőjét fogták el.

Jó tanácsok a megelőzéshez!

Már két cikkünkben is foglalkoztunk azzal, hogy az idős emberekre utazó bűnözőktől hogyan lehet távol tartani magunkat. Kattintson alábbi cikkeinkre!

Ne engedjünk be akárkit

Trükkös lopások (VIDEÓ)

Címlapkép: http://grist.org)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva